Paşa, ‘Can simidi’ istiyor ama…

24.10.2021 - 19:33 | Son Güncellenme: 24.10.2021 - 19:47

Kasımpaşa, pro lisansı olmayan Şenol Can’ı yeniden takımın başına getirmek istiyor. Talimatlar buna izin vermiyor. Paşa ne yapacak? İşte detaylar…

Paşa, ‘Can simidi’ istiyor ama…

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Süper Lig’de futbolundan çok sıklıkla teknik direktör değişikliğine gitmesiyle gündeme gelen Kasımpaşa, 17 Ağustos’ta Şenol Can ile yolların zorunlu olarak ayrılmasından sonra göreve getirilen Cihat Arslan’ı da son 8 haftada yalnızca 2 puan alınması nedeniyle göndererek, yeni teknik direktör arayışlarına başladı.

Cihat Arslan başaramayınca

Ancak gelen haberler İstanbul kulübünün daha önce lisans yetersizliği nedeniyle gönderdiği Şenol Can’ı yeniden göreve getireceği yönünde. Fakat sadece UEFA B lisansı bulunan ve Süper Lig’de takım çalıştırması mümkün olmayan Can’ın nasıl görev yapacağı ise merak konusu. Can geçtiğimiz sezonun son 8 haftasında Kasımpaşa’da talimatlara aykırı olarak başka bir teknik adamın pro lisansını kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Kasımpaşa, Şenol Can ile söz kesti
Habere Git

Erzurum: Kasımpaşa yerimize düşürülsün

Bu durum da ligden düşen Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un itirazına neden olmuştu. Erzurum, Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı başvuruda Kasımpaşa’nın talimatları çiğnediğini belirterek, “Bizi ligde tutun Kasımpaşa’yı düşürün” dedi. Erzurum, konuyu adli yargıya da taşırken, TFF ise teknik adamlar talimatında değişikliğe giderek, ‘gölge teknik’ adam olarak tanımladığı başkasının pro lisansıyla çalışmayı yasakladı. Kasımpaşa bu talimat değişikliği sonrası Can ile sezon başında yollarını ayırmak zorunda kaldı.

Nuri Şahin modelini seçebilir

Tüm yaşananlara karşın Kasımpaşa, Şenol Can’ı bir kez daha göreve getirmek için harekete geçti. Paşa da muhtemelen Nuri Şahin modelini uygulayacak. Futbolu bırakan Nuri Şahin, pratikte Antalyaspor’un başına geçti ancak lisansı olmadığı için ‘futboldan sorumlu’ sıfatıyla yedek kulübesinde şeklen bir idareci gibi oturuyor. Şeklen diyoruz çünkü maç esnasında Şahin, bir teknik adam gibi davranıyor. Kasımpaşa’nın da benzer bir yol seçmesi kuvvetle muhtemel. Kulübün ayrıca TFF nezdinde de girişimlerde bulunduğu belirtiliyor. TFF bakalım ne cevap verecek ve talimatta yeni bir değişiklik yapacak mı?

Senin için hazırladığımız haberler