Passolig 1 yıl daha uzattı

16.07.2021 - 14:02 | Son Güncellenme: 16.07.2021 - 15:18

Son dakika spor haberleri... Taraftarlar, maç biletlerini Passolig'den almaya devam edecek mi? Passolig kulüplerle olan sözleşmesini 1 yıl uzatacak.

Passolig 1 yıl daha uzattı

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR ÖZEL

Futboldaki ilk elektrik bilet sisteminin tedarikçisi ve uygulayıcısı Passolig, pandemi nedeniyle önemli bir gelir kaybına uğradı. 2019 - 20 futbol sezonunun Mart ayı ortasından itibaren maçlar seyircisiz oynandı. Taraftarların maçlara gidememesi nedeniyle hem kulüplerin hem de Passolig'in büyük gelir kaybı yaşamasına neden oldu.

2025 yılına kadar Passolig ile yola devam

Passolig'in kulüplerle olan mevcut anlaşması 2024 yılında sona eriyor. Ancak pandemi nedeniyle sözleşme 1 yıl daha uzatılacak. Yani kulüpler, 2025 yılına kadar Passolig ile yola devam edecek. Sözleşmenin sona ermesinden sonra yeni bir ihale süreci işletilecek ve kazanan firma kulüplerle yeni anlaşma yapacak.

7 yıl önce hayatımıza girdi

Passolig, Süper Lig kulüplerinin gelirlerini artırmak ve tribün huzurunu, güvenliğini maksimize ederek, yaşanmış olan pek çok olumsuzluğun önüne geçmek için 14 Nisan 2014’te hayata geçti. İlk günlerde birçok kesimin tepkisini çekse de zaman içerisinde tribün olaylarının önüne geçmesi ve kulüplerin bu alanda önemli bir gelir elde etmesiyle farklı spor branşları için de kullanılması planlandı. 

Passolig kart sayısı ilk yılın sonunda 2 milyon kullanıcıya ulaştı. Tribünlerdeki doluluk oranı da 2018 yılına kadar artış gösterdi. Ancak pandemiden önce futbolda genel izleyicinin düşmesi ve pandemi sonrası Passolig önemli ölçüde zarar etti.

40 milyon TL gelir yarattı

Bugün Türkiye’deki Passolig kart sayısı toplam 5.5 milyon adete ulaştı. 1 milyon adetten fazla kart sahibi olan sadece iki kulüp bulunuyor. 1 milyon 94 bin adetle Galatasaray Türkiye’nin en çok Passolig kartlı taraftarına sahip kulüp. İkinci sırada 1 milyon 30 bin adetle Fenerbahçe geliyor. 815 bin kart ile Beşiktaş 3. olurken, Trabzonspor 312 bin adet Passolig kartlı taraftara sahip. Kulüplerin kasasına bilet satışları dışında gelir yaratan Passolig pandemi öncesinde 18 takıma 40 milyon TL kaynak yaratmıştı.

Dört büyüklerin Passolig sayıları:

  • Galatasaray: 1 milyon 94 bin
  • Fenerbabçe: 1 milyon 30 bin
  • Beşiktaş: 815 bin
  • Trabzonspor: 312 bin
Senin için hazırladığımız haberler