Patriots Philadelphia'da Eagles'a şans vermedi

18.11.2019 - 06:54 | Son Güncellenme: 18.11.2019 - 06:54

NFL'in 11. haftasında New England Patriots, Lincoln Financial Field'da Philadelphia Eagles'ın konuğu oldu.

New England Patriots'ın cornerbacklerinden Jason McCourty, Philadelphia Eagles'ın kendi yarı sahasının 25 yard çizgisinden başladığı ilk hücum serisinin ilk oyununda yaptığı pas ihlali ile takımına 49 yardlık bir kayıp yaşattı. Bu ceza ile bir anda Patriots yarı sahasının 26 yard çizgisine kadar gelen Eagles, diğer hücumlarda toplam 2 yardlık bir kazanım sağladı. Yeşil Beyazlılar, son hakkında Jake Elliott'ın 42 yard uzaktan attığı alan golüyle öne geçti. (13.38) Patriots'a ilk 15 dakikada sayı şansı tanımayan Phila, ikinci çeyreğe 3-0'lık üstünlükle girdi.

Eagles, ilk çeyrekten devam ettirdiği seriyi touchdownla sonuçlandırmayı başardı. 5 yardlık pas oyununda Carson Wentz'in pasını yakalayan tight end Dallas Goedert, topu gol bölgesine soktu. Ancak Patriots'ın bir diğer cornerbacki Jonathan Jones, Goedert'in elindeki topu aldı. Maçın baş hakemi Bill Vinovich, ilk olarak topu Jonathan Jones'un yakalayıp interception kararı vermesine karşın video sisteminde pozisyonu inceledi. İncelemeden sonra karar değişti ve Philadelphia Eagles'a touchdown verildi. Sonrasında Jake Elliott'ın ekstra golü isabetli oldu ve fark çift hanelere çıktı. (12.36) Patriots, maçtaki ilk sayılarını Nick Folk'un 35 yard uzaktan attığı alan golüyle buldu ve farkı 7'ye indirdi. (8.37) Massachusetts ekibi, daha sonra yine Folk ile sırasıyla 22 yard ve 39 yard uzaktan kaydettiği alan golleriyle, çeyreğin bitimine 1.44 dakika kala arayı kapattı ve fark 1 sayıya düştü. Ancak Eagles kalan sürede sayı yemedi ve devre arasında soyunma odasına 10-9'luk üstünlükle gitti. 
 
Patriots, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini beklenmedik bir touchdownla sonuçlandırdı. Rakip yarı sahasının 15 yard çizgisinden başlayan üçüncü hak hücumunda Tom Brady'den topu alan wide receiver Julian Edelman, aynı pozisyonda oynayan arkadaşı Phillip Dorsett'e pas attı. Dorsett, Edelman'ın pasını gol bölgesinde yakaladı ve bu touchdownla öne geçen Massachusetts ekibi, ekstra 2 sayı denemesinde James White'tan gelen başarılı koşuyla farkı 7 sayıya çıkardı. (10.49) Son çeyreğe önde giren New England Patriots, kalan sürede skoru korudu ve karşılaşmayı 17-10 kazandı. Pats, bu sonuçla 9 galibiyete ulaştı ve Amerikan Futbol Konferansı'ndaki liderliğini sürdürdü.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 PHILADELPHIA EAGLES 
 
Carson Wentz (QB): 39'da 20 pas isbeti, 214 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 3 koşu oyununda 17 yard mesafe
 
Dallas Goedert (TE): 6'da 3 pas yakalamada 36 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
 NEW ENGLAND PATRIOTS 
 
Tom Brady (QB): 47'de 26 pas isabeti, 216 yard pas mesafesi
 
Julian Edelman (WR): 10'da 5 pas yakalamada 53 yard mesafe, 15 yard touchdown pası
 
Phillip Dorsett (WR): 5'te 3 pas yakalamada 33 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
James White (RB): 5 koşu oyununda 20 yard mesafe, 7'de 4 pas yakalamada 16 yard mesafe, 1 ekstra 2 sayı
 
Danny Shelton (DT): 6'sı solo, toplam 7 tackle, 1 sack, 1 top düşürme

Senin için hazırladığımız haberler