Pau Gasol FIBA Kadınlar Dünya Kupası'nın elçisi oldu

Feride Kara
21.09.2022 - 17:20 | Son Güncellenme: 21.09.2022 - 17:25

2022 FIBA Kadınlar Dünya Kupası'nın elçisi belli oldu. Kariyerinde 2 NBA, 1 Dünya ve 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan ünlü İspanyol basketbolcu Paul Gasol seçildi.

Pau Gasol FIBA Kadınlar Dünya Kupası'nın elçisi oldu

FIBA'dan yapılan açıklamada Pau Gasol'un 2022 FIBA Kadınlar Dünya Kupası'nın elçisi olduğu açıklandı. Gasol'un, uzun zamandır kadınlara sporda ve hayatın her alanında fırsat verilmesinin güçlü bir savunucusu olarak çalıştığı belirtildi. Avustralya'nın ev sahipliği yapacağı 2022 FIBA Kadınlar Dünya Kupası yarın başlayacak.
 
 

İlgini Çekebilir
Kadınlar Basketbol Süper Ligi fikstürü çekildi
Habere Git

Kadın basketbolunun büyük bir hayranıyım

Pau Gasol, erkek profesyonel takımların antrenör adayı olabilmek için kadınların da aynı fırsatlara sahip olması gerektiğini belirterek, "Kadın basketbolunun büyük bir hayranıyım. Kadınların maçları yükseliyor ve dünyanın en iyi takımlarının uluslararası basketbolda en yüksek onur için mücadele etmesini izlemek üzere Sidney'e gitmek için sabırsızlanıyorum. Sporcuların sahaya getirdikleri beceri, yoğunluk, fiziksellik ve tutku seviyesi inanılmaz. Ülkeniz için basketbolun en büyük sahnesinde oynamak en büyük gururdur." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler