Pau Gasol, İspanya'ya geri döndü

23.02.2021 - 19:45 | Son Güncellenme: 23.02.2021 - 19:55

Barcelona transfer haberleri...Son olarak NBA takımlarından Portlad Trail Blazers forması giyen ve serbest statüde yer alan İspanyol oyuncu Pau Gasol, Barcelona'ya geri döndü. İşte detaylar...

Pau Gasol, İspanya'ya geri döndü

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Son olarak Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Portland Trail Blazers forması giyen ve serbest konumda yer alan Pau Gasol, eski takımı Barcelona'ya geri döndü. 

Barcelona Basketbol Takımı, devre arasında İspanyol basketbolcu Pau Gasol’u kadrosuna kattı. Uzun süren görüşmelerin akabinde Gasol, 20 yıl sonra basketbola başladığı yere geri döndü. Son 2 yıldır hiçbir takımda forma giymeyen sporcunun, Tokyo Olimpiyatları öncesi form tutma maksadıyla Barcelona’ya geldiği söyleniyor.

"Eve geri döndüğüm için çok mutluyum"

Kulüpten yapılan açıklamada; "Pau Gasol, Barcelona'ya geri dönüyor! Ve 30 Haziran 2021'e kadar burada olacak" ifadeleri kullanıldı. Gasol ise, "Eve geri döndüğüm için çok mutluyum. Força Barça" şeklinde paylaşım yaptı. 

20 yıldır Amerika’daydı

İlk olarak 1998 yılında Barcelona kapısından içeri giren Gasol, 2001 yılından 2019’a kadar Amerika’da kariyerine devam etmişti. 1999 yılında İspanya Milli Takımı ile 19 Yaş Altı Dünya Kupası‘nı kazanan kadronun içinde yer alan Gasol, o maçta Amerika’ya karşı eşine az rastlanır bir performans sergileyerek kupanın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştı. İspanya’daki son yılında, Euroleague’de maç başı 18,5 sayı 6 ribaund ortalama ile oynayan Gasol, sezon sonunda Amerika kulüplerinden Atalanta Hawks’ın kadrosuna seçildi.

6 kez All Star seçildi

2001 yılında 3. sıradan seçilen Gasol, 2019 daki Portland Trail Blazers deneyimine kadar Amerika’da kaldı. Amerika’da 6 kez All-Star, 2 kez şampiyona olan Gasol, 2002 yılında “NBA Yılın Çaylağı” derecesi ile ödüllendirilmişti. Gasol’un milli takım performansı da yabana atılır cinsten değil. Şu ana kadar İspanya Milli Takımı ile 3 kez altın madalya kazanmıştı.

6 aylık kontrat imzaladı

2021 Temmuz ayında 41 yaşına basacak uzun forvet oyuncusu Gasol, bu yıl Tokyo’da düzenlenmesi planlanan olimpiyatlar için form tutmak istiyordu. Bunun için eski kulübü ile 6 aylık kontrat imzalayan Gasol, gerek Barcelona için gerekse İspanya için “son kez” mücadele edecek. Euroleague’de 1. sırada olan Barcelona, 2,13’lük uzun forveti ile gücüne güç katmış oldu.

Senin için hazırladığımız haberler