Paul Onuachu, Trabzonspor'da! İşte oyuncunun maliyeti

İsa Kethüda
11.09.2023 - 15:07 | Son Güncellenme: 11.09.2023 - 15:55

Son dakika transfer haberleri... İngiltere Championship Ligi takımlarından Southampton, Paul Onuachu'nun Trabzonspor'a kiralandığını açıkladı... Detaylar.

Paul Onuachu, Trabzonspor'da! İşte oyuncunun maliyeti

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Championship Ligi ekiplerinden Southampton, Paul Onuachu'nun sezon sonuna kadar Trabzonspor'a kiralandığını duyurdu.

Paul Onuachu, sezon sonuna kadar Trabzonspor'da

İngiliz kulübünden yapılan açıklamada, "Southampton Futbol Kulübü, forvet Paul Onuachu'nun uluslararası izne tabi olarak Türk takımı Trabzonspor'a sezon sonuna kadar kiralık transferinin tamamamlandığını doğruladı" ifadelerine yer verildi.

Trabzonspor transferi açıkladı

Trabzonspor Kulübü de, Paul Onuachu ile transfer görüşmelerine başladığını Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

KAP'tan yapılan açıklama şu şekilde:

Southampton FC'nin profesyonel futbolcusu Ebere Paul Onuachu'nun Kulübümüze geçici transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır.

İşte Onuachu'nun maliyeti

Profesyonel futbolcu Ebere Paul Onuachu'nun, 2023-2024 futbol sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda, Southampton FC ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Southampton FC'ye geçici transfer bedeli olarak 1.500.000.-EUR 2 (İki) taksit halinde ödenecektir.

Profesyonel futbolcu Ebere Paul Onuachu ile 1 (Bir) yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; 2023-2024 futbol sezonu için 1.742.500.-Eur garanti ücret ödenecektir.

Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %4'ü oranında ödeme yapılacaktır.

12 maçta forma giydi

Ocak ayında Belçika ekibi KRC Genk'ten Southampton'a gelen 29 yaşındaki oyuncu, 12 karşılaşmaya çıktı ancak skor üretemedi.

İlgini Çekebilir
Ülker, Fenerbahçe'nin Atatürk kararından memnun
Habere Git

Genk kariyeri

KRC Genk kulübü ile 134 maça çıkan Nijeryalı forvet, 85 gol ve 10 asistlik performans sergiledi.

Nijerya Milli Takımı'nda da görev alan 2,01 boyundaki dev forvet, söz konusu oynadığı 19 karşılaşmada 3 gol attı.

İlgini Çekebilir
Vefa Küçük: "Yetkiye rağmen Atatürk ismi için zorluklar çıkabilir"
Habere Git

“Havalimanındaki karşılama çılgıncaydı”

İngiltere Championship takımlarından Southampton’dan sezon sonuna kadar Trabzonspor’a kiralanan Nijeryalı futbolcu Paul Onuachu, bordo-mavili formayı giyerek stadyumu gezdi. Trabzonspor Kulübü’nün sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde Onuachu, “Havalimanındaki karşılama çılgıncaydı. Ben de ‘Vay canına. Evet burası gerçekten bir futbol şehri' dedim. Doğrusunu söylemek gerekirse taraftarlarımız geldiği için çok mutlu oldum. Bu onların Trabzon’da, oyunculara olan büyük desteğini gösteriyor. Başka bir yerde göremeyeceğiniz bir şey bu. Başlamayı sabırsızlıkla bekliyorum. Bize her yer Trabzon” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler