Paul Pogba'dan doping açıklaması: Ben hilebaz değilim

16.10.2024 - 22:24 | Son Güncellenme: 16.10.2024 - 22:44

Serie A ekibi Juventus'un Fransız futbolcu Paul Pogba doping yüzünden 4 yıl men cezası almasının ardından ilk kez konuştu. İşte detaylar...

Paul Pogba'dan doping açıklaması: Ben hilebaz değilim

AJANSSPOR - HABER

Paul Pogba, geçtiğimiz sezon doping testinin pozitif çıkmasıyla spor basınında büyük yankı uyandırdı. Futboldan 4 yıl men cezası alan Fransız yıldızın karar itiraz etmesinin ardından cezası 18 aya düşürüldü.

Paul Pogba'ya 4 yıl ceza verildi

Fransız futbolcu Paul Pogba geçtiğimiz yılki doping testlerinin pozitif çıkmasının ardından 4 yıl futboldan men cezası aldı. Konuyu Spor Tahkim Mahkemesi'ne taşıyan Pogba karara itiraz etti. Juventus yıldızının itirazının ardından cezası 18 aya düşürüldü.

"Ceza asla 4 yıl olmamalıydı"

Paul Pogba doping testinin pozitif çıkmasının ardından ilk kez konuştu. Sky Sports News'a açıklamalarda bulunan Juventus futbolcusu ceza sonrası yaşadıklarını anlattı. Hileci olmadığını belirten Pogba şunları söyledi: "Takviyeyi almanın sorumluluğunu kabul ediyorum ama profesyonel birisinden gelse bile üç kez kontrol etmedim. Cezalandırılmam gerekiyorsa, o zaman buna razıyım. Ama ceza asla dört yıl olmamalıydı. 12 ayı kabul edeceğim."

İlgini Çekebilir
Futbola geri dönmeye hazırlanan Pogba'ya Juventus'tan şok
Habere Git

"Adil bir şekilde kazanmayı seviyorum"

Paul Pogba dürüst bir insan olduğunu vurguladığı açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Yani her şey olduğunda bile insanlar şöyle dediler: 'Paul'u tanıyoruz, asla doping almazdı. Aldıysa bile bilmiyordur, bilerek yapmazdı'. Ve bu tamamen gerçek. Dürüst bir insanım, bunu söyleyebilirim. Ben hile yapan biri değilim, sporumu seven biriyim. Oyunu seviyorum. Adil bir şekilde kazanmayı seviyorum ve insanlar bunu biliyor. Görüyorsunuz. Ben kötü bir kaybedenim ama hilebaz değilim, bu kesin."

Senin için hazırladığımız haberler