Paulo Dybala, Kulübü Juventus’a Yönelik Soruşturmada İfade Verdi

23.02.2023 - 00:19 | Son Güncellenme: 23.02.2023 - 00:30

Serie A'da Juventus’ta forma giyen Arjantinli futbolcu Paulo Dybala, kulübü hakkında yürütülen mali işlemlerde usulsüzlük soruşturması kapsamında savcılara ifade verdi.

Paulo Dybala, Kulübü Juventus’a Yönelik Soruşturmada İfade Verdi

AJANSSPOR - HABER

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma'da forma giyen Arjantinli golcü oyuncu Paulo Dybala'nın, eski kulübü Juventus'a yönelik soruşturma kapsamında sorgulandı.

1,5 saat sorgulandı

La Repubblica gazetesinin haberine göre, 2015-2022 döneminde Juventus forması giyen Dybala, eski takımı Juventus'un adının karıştığı Torino Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü mali usulsüzlük soruşturması çerçevesinde Roma'da mali polis ekiplerince sorgulandı. Bu görüşmenin 1,5 saat sürdüğü kaydedildi.

Savcıların, soruşturmada ortaya çıkan bazı hususlardan haberdar olabileceği şüphesiyle Dybala'nın ifadesine başvurduğu ve bu noktalara açıklık getirmesini istedikleri aktarıldı.

İlgini Çekebilir
Juventus efsanesi Pogba'ya sitem etti!
Habere Git

3 milyon euroluk tazminat sorusu

İtalyan basınında çıkan diğer haberlerde de Dybala'nın özellikle 2020-2021 sezonundaki maaş hareketlerine ilişkin sorular ile aynı zamanda avukatının siyah-beyazlı kulüpten ayrılırken talep ettiği sözleşme yenilememe durumunda ödeneceği kulüp tarafından garanti edilen ama ödenmeyen 3 milyon euroluk tazminata yönelik soruları yanıtladığı ifade edildi.

Hem kulüp hem oyuncu ceza alabilir

İtalya'daki spor yasasına göre, kulüp ve oyuncu arasında maaş konusunun, belirlenmiş olan ulusal mevzuatlar çerçevesi dışında yapılmış olması halinde hem kulüp hem oyuncu ceza alabilir.

Dybala, futboldan men edilebilir

Repubblica'nın haberinde, Dybala'nın en az 1 ay futboldan men cezası alma riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.

Dybala, Prisma soruşturmasının kamuoyuna yansıdığı geçen yıl da ifade veren oyuncular arasında yer almıştı.

Juventus'un başını ağrıtan "Prisma" soruşturması

Torino Cumhuriyet Başsavcılığı'nın mayıs 2021'de başlattığı ve Juventus'un 2019-2020 ve 2020-2021 dönemi mali hesaplarının incelendiği "Prisma" isimli soruşturma çerçevesinde, kasım 2021'de ve mart 2022'de kulübün Torino, Milano ve Roma kentlerindeki ofislerinde aramalar da yapılmıştı.

15 puan silme cezası verildi

UEFA da 1 Aralık 2022'de olası finansal fair-play ve kulüp lisans kurallarının ihlali gerekçeleriyle İtalya ekibi Juventus hakkında soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma sonucunda 20 Ocak'ta 8 kulübü aklarken, Juventus'a 15 puan silme cezası verdi. Halihazırda Tottenham Hotspur’da görev yapan Eski Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici 30 ay, Andrea Agnelli 24 ay, Maurizio Arrivabene 24 ay, Pavel Nedved 8 ay hak mahrumiyeti cezası almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler