Paylaşılamayan Musiala’yı Löw kaptı

24.02.2021 - 14:55 | Son Güncellenme: 24.02.2021 - 14:59

Şampiyonlar Ligi’ndeki Lazio-Bayern Münih karşılaşmasına 17 yaşındaki Jamal Musiala damga vurmuştu. Bu kategoride gol atma başarısı gösteren en genç ikinci futbolcu olan Musiala seçimini yaptı ve İngiltere için oynamayı reddetti. İşte detaylar…

Paylaşılamayan Musiala’yı Löw kaptı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Joachim Löw, Alman futboluna geleceği parlak bir yetenek daha armağan etti. Şampiyonlar Ligi son 16 turunda oynanan Lazio-Bayern Münih karşılaşmasında, skora katkı sağlayan Jamal Musiala, Almanya Milli Takımı için ter dökecek. 

İngiltere’de büyüyüp 2019 yılında Londra ekibi Chelsea’den Alman devi Münih’e transfer olan futbolcu, Tokyo Olimpiyatları öncesinde kararını açıkladı. Böylelikle, Alman çalıştırıcı Löw, saha dışındaki faaliyetleriyle de İngiltere’ye karşı öne geçmiş oldu.

90 dakika sahada kaldı, gecenin kahramanı oldu

Lazio’yu 4-1 gibi ciddi bir farkla deviren Bayern Münih’in golleri, Lewandowski, Musiala, Sane ve Acerbi’den gelirken; ev sahibi ekibin tek golünü Joaquin Correa kaydetti. Münih’te 2. golü atan Jamal Musiala, Şampiyonlar Ligi kategorisinde gol atma başarısı gösteren en genç ikinci futbolcu oldu. Maçın ardından basına demeç veren futbolcu, başarısını Joachim Löw ile özdeşleştirip, onun yol göstermesiyle buralara geldiğini belirtti.

Almanya ve İngiltere arasında gidip geldi

Alman spor programı “Sportschau”ya konuşan genç yıldız, “İngiltere ve Almanya için atan bir kalbim var. Hangi ülke için oynamam gerektiği konusunda çok düşündüm. Bu benim için kolay olmadı. Sonuç olarak, Almanya için oynamayı istiyorum” ifadelerini kullandı.

Milli takım kariyerine ilk kez İngiliz forması ile başlayan futbolcu, U-15 ve U-16 kategorilerinde 3 maça çıkmıştı. Daha sonra Almanya U16 takımında 2 maç forma giydi. Almanya’da aday kadroya çağrılmayınca bu kez yeniden İngiltere’ye dönüp, 17 yaş ve 21 yaş altı takımlarında mücadele etti.

Almanya formasıyla yüzü gülmedi

2003 doğumlu 17 yaşındaki futbolcu şu ana kadar milli takım alt kategorilerinde 24 maça çıktı. Bu maçlarda 10 gol kaydeden Musiala, Almanya için oynadığı 2 maçta gole ulaşamamıştı. Genç yeteneğin Tokyo Olimpiyatları’nda göstereceği performans merak ediliyor. Almanya’nın Stuttgart kentinde doğan Jamal Musiala’nın annesi Alman, babası ise Nijerya asıllı olmasına rağmen İngiliz pasaportuna sahip. Bu nedenle, başarılı futbolcu 3 ülkenin milli takımında forma giyebilir.

Senin için hazırladığımız haberler