Bisikletseverler, Nevşehir'de Kapadokya Boostcamp Etkinliğinde Buluştu

Kerem Ergün
08.10.2022 - 16:30 | Son Güncellenme: 08.10.2022 - 17:11

Bisiklet haberleri | Türk Telekom Prime ana sponsorluğunda düzenlenen Kapadokya Boostcamp etkinliği, Nevşehir'de başladı. Etkinlik yarın sona erecek.

Bisikletseverler, Nevşehir'de Kapadokya Boostcamp Etkinliğinde Buluştu

Kapadokya Boostcamp perşembe günü resmen başladı. Türk Telekom Prime'ın ana sponsoru olduğu organizasyon dünya çapındaki bisiklet sporcularını bir araya getirdi.

Türkiye'nin ilk gravel rotası

Kapadokya Boostcamp, Türkiye'de gravel rotaya sahip olma özelliğini taşıyan ilk organizasyon olarak da dikkat çekiyor. Asfaltsız, çakıl yollarda pedal çevirecek olan bisikletçiler, Peri Bacaları arasında sürüş yaparken geceleri de Kızıl Vadi'deki gün batımını izliyor. Organizasyon, Kayseri'de bulunan Erciyes Dağı'na tırmanılmasının ardından sona erecek. Bu tırmanışa "Kraliçe Etabı" adı veriliyor.

Dünyaca ünlü bisikletçiler de burada

Geçtiğimiz sezon profesyonel kariyerini sonlandıran ünlü Alman bisikletçi Christoph Pfingsten ve 2000 yılında gerçekleştirilen Fransa Bisiklet Turu'nda 4 gün sarı mayoyu giyen Alberto Elli gibi dünyaca ünlü bisikletçiler de Kapadokya Boostcamp etkinliğine katılıyor. Etkinlik yarın sona erecek.

İlgini Çekebilir
UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu başlıyor
Habere Git

Sarı mayo ve gravel ne demek

Sarı mayo, Fransa Bisiklet Turu'nda tüm etaplar sonucunda genel klasmanda en iyi zamana ve sıralamaya  sahip olan bisikletçiye verilen mayodur. 1919'da kullanılmaya başlanan mayo, rengini L'Auto gazetesinin basımındaki renklerden almaktadır. Gravel sözcüğü ise "çakıl" sözcüğünün İngilizcedeki karşılığıdır. Bisikletçiler, organizasyonda bu yollara özel üretilen bisikletler ile pedal çevirmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler