Joao Pedro'dan Galatasaray Sorusuna Yanıt: "En Doğru Seçimi Yaptığımı Düşünüyorum"

İsa Kethüda
24.09.2022 - 10:52 | Son Güncellenme: 24.09.2022 - 14:46

Fenerbahçe haberleri... Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Joao Pedro, antrenman sonrası açıklamalar yaptı. İşte Pedro'nun açıklamaları.

Joao Pedro'dan Galatasaray Sorusuna Yanıt: "En Doğru Seçimi Yaptığımı Düşünüyorum"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Beşiktaş derbisi hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla devam etti.

Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yapılan antrenman sonrası Joao Pedro, basının sorularını yanıtladı.

"İyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum"

Pedro, "Takımımız iyi gidiyor. Son oynadığımız maçta da bunu gösterdik. Çalışmalarımızı en iyi şekilde sahaya yansıttık. Takımımızda birlik havası hakim. Sahada kompakt ve ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü sergiliyoruz. Hocamız çok talepkar, bu da tabii ki onun istediği fikirleri en iyi şekilde uygulamasını sağlıyor. Son oynadığımız maçta çok pozisyon ürettik, başarılı bir maç çıkardık. İyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum.

Türkiye ligini nasıl buldu ve ne zaman hazır olur?

Brezilya'da biraz daha teknik bir futbol oynanıyor. İtalya'da daha taktiksel anlamda çok çalışılmış bir futbol oynanıyor. Ama ben buraya gelmeden önce burada futbol oynamış bazı oyuncularla konuşmuştum. Dolayısıyla buradaki lig hakkında bilgiler almıştım. Beni şaşırtan herhangi bir durum olmadı. Konuştuğum kişiler burada çok rekabetçi bir lig olduğunu fiziksel anlamda zorlu aynı zamanda teknik bir futbol oynandığını söylemişti. Buraya geldiğimde şaşırmadım. Dışarıdan görmüştüm Türkiye ligini ama oynadıkça tabii ki daha yakından tanıma fırsatı buldum. Fiziksel anlamda maçlar oynadıkça yüzde yüzüme ulaşacağımı düşünüyorum. Ekim ayında çok fazla maç oynayacağız. Dolayısıyla her geçen gün formumun üstüne daha çabuk ulaşacağım. Ama benim için önemli olan aslında bu ülkeye ve takım arkadaşlarıma olabildiğince iyi bir şekilde adapte olabilmek. Çünkü 8 yıl aynı takımda oynadıktan sonra nereye giderseniz gidin adapte olmak kolay olmayabiliyor.

"Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir takım olduğunu biliyoruz"

Brezilya'da Fenerbahçe'nin büyüklüğünü duyuyoruz. Yakından tanıma fırsatımız olmasa da orada Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir takım olduğunu biliyoruz. Taraftarlarının ne kadar fanatik olduğunu biliyoruz, nasıl futbolu yaşadıklarını duyuyoruz. Ama buraya geldiğim zaman gerçekten çok büyük bir takım olduğunu bir kez daha gördüm.

Bürük taraftarlara sahip bir takım, kazanma hırsı olan, şampiyonluklar için oynayan bir takım. Zaten beni Fenerbahçe'ye getiren koşullardı. Taraftarların tutkusu beni buraya götürdü.

"En doğru seçimi yaptığımı düşünüyorum"

Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce Galatasaray'ın kendisi ile ilgilendiği iddiaları olmuştu. Bu iddialar doğru mu?

Transfer sürecinde spekülasyonların olması normal. Özellikle benim İtalya'da arka arkaya geçirdiğim iyi sezonlardan sonra bu tarz şeylerin konuşulması normal. Çok fazla şeyler konuşuldu ama en iyi cevabın, en doğru cevabın benim burada olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'den teklif geldiği zaman süreç çok çabuk gelişti, çünkü hemen kabul ettim. Böyle bir takımda oynamayı çok istiyordum, süreç çok hızlı gelişti. En doğru seçimi yaptığımı düşünüyorum. 

Taktiksel anlamda bir endişesi var mı?

Özellikle birlikte oynadığınız oyuncuların özellikleri farklı olabiliyor aynı zamanda farklı bir lige geldim. 8 yıl aynı bir ligde oynadıktan sonra farklı bir yere gelmek tabii ki değişik bir durum olabiliyor. Adaptasyon kolay olmayabiliyor. Sadecer saha içinden bahsetmiyorum, saha dışından da ailen için, çocuklar için yeni bir düzen oluyor ama ben doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Çünkü kendimi iyi hissediyorum. Taktiksek anlamda da pek fazla fark görmüyorum. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. 

Bulunduğu bölgedeki rekabet ve kaçırdığı hakkında...

Oyuncular arasındaki rekabet takım için, hatta mükemmel. Çünkü büyük takım budur. Elinizde çok fazla opsiyon olması gerekir, biz de bu anlamda şanslıyız. Kadromuzda her pozisyon için iyi oyuncu var. Hatta şöyle şaka yapıyoruz: Artık seçim yapmak hocamızın problemi. Ama aslında bu bizim için bir çözüm. Elinizde ne kadar çok oyuncu olursa maçları çözmek için elinizde o kadar çözüm olur. Rakibe göre oynayan isimler değişebilir. Bu da birbirimizin seviyesini yukarı çekiyor. 


Son maçta kaçırdığım penaltıda üzüldüm çünkü biz forvet oyuncuları her zaman gol atmak isteriz. Benim de buna ihtiyacım var, çok çalışıyorum. Penaltıyı attıktan sonra da takılmadım çünkü takımıma her zaman yardıme tmek isterim. Futbolda bu tarz şeyler olabiliyor. Takımımızda iyi penaltı atan oyuncular var. Şu anda birinci penaltı Valencia, çünkü o daha uzun süredir burada. Son maçlarda penaltıyı o attı. Bu maçtan maça değişabilir.

İtalya Milli Takımı hakkındaki düşünceleri

İtalya Milli Takımı hakkındaki düşüncem şu şekilde. Fenerbahçe'de oynadığım müddetçe milli takımın beni izlememesi, beni görmemesi mümkün değil. Bu kadar büyük bir takımda oynadığınız zaman muhakkak izleniyor olacaksınız. Artık geri kalanı benim performansıma kalmış. İyi performans sergilediğim zaman milli takıma çağrılacağıma inanıyorum. Performansım belirleyici olacaktır. Gol atmak için çok çalışıyorum, özgüvenliyim. Şu ana kadar fazla forma şansı bulamadım ama kendimle ilgili hedeflerim var.

İlgini Çekebilir
4 büyüklerde gençler kenara atıldı!
Habere Git

"Galatasaray'a karşı olan derbileri de izlemiştim"

Derbiyi izlemiştim, Galatasaray'a karşı olan derbileri de izlemiştim. Alex'in oynadığı dönemde. İzliyordum maçları. Şu andaki tek hedefimiz pazar günkü maça en iyi şekilde hazırlanmak. İyi hazırlanıyoruz. O zamana kadar çok su içip, iyi beslenip kendimizi en iyi şekilde rakip videoları izleyerek hazırlamak istiyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Kuntz ile yollar ayrılıyor mu? İşte TFF Başkanı'nın görüştüğü isim...
Habere Git

Pedro'yu arı soktu

Bu arada basın mensuplarına açıklamada bulunduğu sırada kafasında uçan bir arıyı elleriyle yakalayan Joao Pedro'yu arı soktu.

Senin için hazırladığımız haberler