Pele'den kötü haber

Feride Kara
22.12.2022 - 17:42 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 18:25

Dünya futbolunun efsane isimlerinden Pele'nin hastalığı ile ilgili açıklama yapıldı. Brezilyalı futbol efsanesinin kanserinin ilerlediği hastane tarafından duyuruldu.

Pele'den kötü haber

Brezilya futbol efsane Pele için Sao Paulo'daki Albert Einstein Hastanesi'nden yapılan açıklamada kanserinin ilerleme gösterdiği belirtildi. 

Kızı konuştu

Pele'nin kızı Kely Nascimento ise bu yıl Noel'i evde geçiremeyeceklerini kaydederek doktorlarla yaptıkları değerlendirmenin ardından hastanede kalmanın daha iyi olacağına karar verdiklerini ifade etti.

Kanser tespit edildi

Dünya futbolunun efsane isimlerinden Pele Eylül 2021'de kalın bağırsağından tümör alınmış kanserinin, bu yılın başlarında akciğer, karaciğer ve bağırsaklarına yayıldığı tespit edilmişti. 

Durumu stabil

Düzenli tedavi gören ve geçen ay kemoterapi uygulaması için yeniden hastaneye kaldırılan efsane futbolcunun sağlık durumunun stabil olduğu aktarılmıştı. Bu ayın başlarında ise Pele'nin kemoterapiye cevap vermediği ve palyatif bakıma alındığı açıklanmıştı.

Üç Dünya Kupası kazandı

Dünya futbol tarihinin Maradona ile en büyük isimlerinden biri olan Pele, Dünya Kupası'nı 3 kez (1958, 1962, 1970) kazanan tek futbolcu olma özelliği taşıyor. 

Diego gülümsüyordur

Geçtiğimiz günlerde Pele, Arjantin'in Dünya Kupası şampiyonluğunu kutlayarak, "Futbol, her zaman olduğu gibi hikayesini büyüleyici bir şekilde anlatmaya devam ediyor. Messi, hak ettiği gibi ilk Dünya Kupası'nı kazandı. Eminim şu anda Diego gülümsüyordur." dedi.

1281 gol attı

Pele, Cosmos forması ile bir sezon boyunca ligde 52, kupada 12 gol kaydetmişti. Futbol kariyerinde 1281 gol atarak kırılması zor bir rekora imza attı.

Pele'ye destek oldular

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Brezilya taraftarları Pele için poster açarken Brezilyalı oyuncular sahada Pele pankartı ile yer almıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler