Pelkas muradına erdi ama...

17.12.2020 - 18:43 | Son Güncellenme: 17.12.2020 - 18:48

Son dakika haberleri... Fenerbahçe'nin Yunan futbolcusu Dimitris Pelkas'ın Erol Bulut'a olan tepkisi geçtiğimiz hafta gündem olmuştu. Peki Erol Bulut yönetiminde Pelkas, Fenerbahçe'de kaç kere 90 dakika oynadı? İşte detaylar...

Pelkas muradına erdi ama...

Ahmet UYKAN - AJANSSPOR

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Dimitris Pelkas, bu sezon ilk kez bir maçta 90 dakika forma giydi. Ligde maçların ikinci yarılarında sürekli oyundan alınan Yunanlı yıldız, dün Karacabey Belediye Spor ile oynanan kupa mücadelesinde 90 dakika forma giydi. Pelkas, geçen hafta Yeni Malatyaspor maçında kenara alındığı için teknik direktör Erol Bulut'a tepki göstermişti.

8 lig maçında bir 90 dakikası bile yok

Pelkas, şimdiye kadar sarı lacivertli forma ile 8 lig maçında ilk 11'de sahaya çıkmasına rağmen 90 dakikayı tamamlayamamıştı. Hatta Erol Bulut, otomatiğe bağlarmışçasına Yunan yıldızı, maçların genellikle 55 ile 70. dakikaları arasında kenara almıştı. Bu durum futbol kamuoyunun da dikkatini çekerken Pelkas, Yeni Malatyaspor ile oynanan son lig maçında adeta öfke patlaması yaşamıştı.

Bulut'a patladı, Klopp'la kendini savundu

Yeni Malatyaspor maçında 71. dakikada oyundan alınan yetenekli orta saha, Erol Bulut'a sert bir reaksiyon göstermişti. Ardından kendisini şu sözlerle savunmuştu: "O sırada 3-0 gerideydik ve skora sinirliydim. Bu tarz şeyler olur. İki hafta önce Salah da oyundan çıkarken sinirliydi. Fakat Klopp, bundan dolayı mutluydu. Çünkü Klopp, 'Salah bir gün oyundan çıktığına sinirlenmezse o zaman bu bir problemdir' demişti."

Karacabey maçında kenara gelmedi

Dün Türkiye Kupası'nda oynanan Karacabey Belediye maçında ise Pelkas, muradına erdi. Bu sezon ilk kez 90 dakika ter döktü. Ancak şu ana kadar bir maçta en çok  77 dakika oyunda kalabilen Yunanlı yıldız, ayağına gelen fırsatı tepti. Asıl mevki olan 10 numara pozisyonunda 90 dakika görev yapan Pelkas, buna rağmen bekleneni veremedi.

Pelkas'ın oyunda kalma süreleri:

Göztepe-Fenerbahçe : 51'
Fenerbahçe-Trabzonspor : 71'
Antalyaspor-Fenerbahçe: 62'
Fenerbahçe-Konyaspor : 58'
Genclerbirliği-Fenerbahçe : 63'
Fenerbahçe-Beşiktaş : 77'
Denizlispor-Fenerbahçe : 58'
Fenerbahçe-Yeni Malatyaspor : 71'
*Fenerbahçe-Sivas Belediye Spor (Kupa) : 44'
*Fenerbahçe-Karacabey Belediye (Kupa): 90'

Senin için hazırladığımız haberler