Fenerbahçe'de Dimitris Pelkas'ın Rusya kararı, Ali Koç'un planlarını bozdu

28.02.2022 - 09:12 | Son Güncellenme: 28.02.2022 - 12:13

Sezon sonunda Dimitris Pelkas'ı satmayı düşünen Fenerbahçe yönetiminin planları, Yunan futbolcunun aldığı kararla suya düştü. İşte yıldız futbolcu hakkında ortaya atılan iddia...

Fenerbahçe'de Dimitris Pelkas'ın Rusya kararı, Ali Koç'un planlarını bozdu

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Gelecek sezon sözleşmesinin son yılına girecek olan Dimitris Pelkas'tan bonservis kazanmak isteyen ve oyuncuyu sezon sonunda satmayı planlayan Ali Koç, Yunan futbolcunun aldığı kararla adeta şoka uğradı.

Pelkas, Rusya'dan gelen teklifleri değerlendirmeyecek

Yaklaşık 1 yıldır Rus ekiplerinin kıskacında olan Dimitris Pelkas'ın Rusya'nın Ukrayna'ya işgal girişimi başlatması üzerine bu ülkeden gelen teklifleri değerlendirmeme kararı aldığı öne sürüldü. 

Fenerbahçe 7 milyon Euro'yu reddetmişti

Fenerbahçe, 2020-21'in yıldızı olan Dimitris Pelkas için sezon sonunda Dinamo Moskova'dan 7 milyon euroluk teklif almış ancak Sarı-Lacivertliler bu rakamı reddetmişti. O dönem Dimitris Pelkas'dan 9-10 milyon euro civarı teklif bekleyen Fenerbahçe, umduğunu bulamamış ve 2021-22'ye de Yunan futbolcuyla başlamıştı.

İlgini Çekebilir
"Transferimde yöneticiler kendilerine para istedi"
Habere Git

Dinamo Moskova'nın Pelkas ısrarı

Ancak Vitor Pereira'nın gelişiyle formasını kaptıran Pelkas, haftalar ilerledikçe formunu kaybetmiş ve piyasasını düşürmüştü. Buna rağmen Dinamo Moskova'nın devre arasında 28 yaşındaki futbolcu için yeniden Fenerbahçe'nin kapısını çalacağı iddia edilmiş ancak Rus ekibi bekleme kararı alarak söz konusu teklifi sezon sonuna bırakmıştı.

Dimitris Pelkas'ın kararı Ali Koç'u şok etti

Dimitris Pelkas'ı satıp bonservis geliri elde etmek isteyen Fenerbahçe, tüm bu gelişmeler ışığında sabırsızlıkla gelecek teklifleri beklerken oyuncudan gelen şok kararla sarsıldı. İddiaya göre Pelkas, Rusya'nın Ukrayna'ya işgal girişimi başlatması üzerine, bu ülkeden gelecek teklifleri değerlendirmeme kararı aldı. Yunan futbolcunun bu hamlesi üzerine Ali Koç'un tüm planları altüst olurken Sarı-Lacivertliler olası diğer teklifler için pusuda bekliyor.

2,2 milyon Euro'ya transfer edilmişti

Fenerbahçe'nin PAOK'dan 2020-21 sezonu başında 2,2 milyon euroya transfer ettiği Dimitris Pelkas, Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda çıktığı 60 maçta 11 gol, 8 asistlik performans sergiledi. 28 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri 5 milyon euro.

Senin için hazırladığımız haberler