Harun Tekin: "Hatırlamak bile istemiyorum"

İsa Kethüda
23.04.2021 - 16:11 | Son Güncellenme: 23.04.2021 - 16:50

Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'nin kalecisi Harun Tekin, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Tekin, "Kötü gidişte herkes birbirini ayağa kaldırıyor" dedi. İşte detaylar.

Harun Tekin: "Hatırlamak bile istemiyorum"

AJANSSPOR-HABER

Altay Bayındır'ın sakatlanması sonrası uzun bir aradan sonra kaleyi devralan ve Medipol Başakşehir maçında bir penaltı kurtaran Harun Tekin, FB TV'ye açıklamalarda bulundu.

"Her maç zor geçiyor"

Her maçın zor olduğunu belirten Tekin, "Lig uzun bir maraton. Bu sene daha fazla takım var. Güzel maçlar oldu, iyi maçlar oldu. Mücadelemize devam ediyoruz. Bana da şans geldi. Katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Her maç zor geçiyor. 

"Maçı ne kadar istediğimizi gösterdik"

Geçen senenin şampiyonu, şu anda da düşmemeye oynayan bir Başakşehir'e karşı mücadele ettik. Bence iyi bir takım. Bundan sonra da maçlar zor geçecek. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Maçı ne kadar istediğimizi gösterdik. Bundan sonra da böyle devam etmesini ümit ediyorum

"Birlik beraberlik olmasa zaten başarı olmaz"

Birlik beraberlik olmasa zaten başarı olmaz. Biz bunu yakaladık diye düşünüyorum. Son haftalarda daha da fazla birlik ve beraberlik içindeyiz. Kötü gidişte herkes birbirini ayağa kaldırıyor. Son haftalarda iyi gidiyoruz. Bundan sonra da böyle devam edecek. Buna inanıyoruz.

"Tüm maçları kazanacağız ve şampiyon olacağız"

Son 6 maç kaldı. Rakibimiz ile aramızda 3 puan fark var. Ona bakmıyoruz. Biz maç maç bakıyoruz. Tüm maçları kazanacağız ve şampiyon olacağız. Hocamız, arkadaşlarımız, yöneticilerimize herkes şampiyonluğa inanıyor. Biz rakiplere bunu da göstereceğiz.

Altay inşallah güçlü şekilde dönecek

Uzun yıllardan beri kaleciyim. Kaleciler birbirlerini çok iyi anlarlar. Kaleciler sahada tek başınadırlar. Birbirimizi iyi anlıyoruz. Ben sakatlandım, şimdi de Altay... İnşallah güçlü şekilde dönecek. Sürekli konuşuyoruz. Birlik içindeyiz. Birlik olduğumuzu başardığımıza inanıyorum.

"Yaşadığım sakatlık en ciddi sakatlığımdı"

Yaşadığım sakatlık en ciddi sakatlığımdı. Herkes bana destek oldu sağ olsun. Atlatması zor oldu, uzun sürdü. Şu anda atlattığımı düşünüyorum. Kariyerimin en zor zamanlarından biriydi. Camiamız bana destek oldu. Pozisyon benim için ciddi bir travmaydı. Hatırlamak bile istemiyorum. Sakatlık da işin bir parçası. Artık önüme bakmak istiyorum. Altay güçlü bir insan, güçlü şekilde dönecektir.

"Birbirimize destek veriyoruz"

Ben sakatlanınca Altay da diğer kardeşlerim de aradı. Sürekli konuştuk. Şimdi de ben arıyorum. Birbirimize destek veriyoruz. O aramıza güçlü şekilde dönecek.

"Biz bir hata yapınca yüzde 50 gol oluyor"

Kalecilik gerçekten zor. Her oyuncu için zor bir durum. Konsantrasyon ve çalışma çok önemli. Oyuncu hata yapar açığı kapatılır. Biz bir hata yapınca yüzde 50 gol oluyor. Hem saha içinde hem de saha dışında çalışıyoruz. Mental olarak da iyi hazırlanmamız gerekiyor. Hepimiz iyi şekilde çalışıyoruz.

"Ben de şampiyonluk yaşamak istiyorum"

Şampiyonluk başka bir duygu. Herkes bunu söylüyor. Ben de şampiyonluk yaşamak istiyorum. Oynamayan oyuncu mutsuzdur. Buradaki herkes büyük oyuncular. Ufak da olsa emeğim var. Şampiyonlukta katkım olursa ben de rahatlarım.

"23 penaltının 10'unu kurtardım"

23 penaltının 10'unu kurtardım. Rakibi analiz ederek başlıyoruz. Bütün penaltıları, pozisyonları izliyoruz. Penaltı olunca kim ne yapar bakıyoruz. İş sadece bunla bitmiyor. Sahadaki hissiyat önemli. Ben penaltılara iyi konsantre olmaya çalışıyorum. Penaltı atan oyuncuyu strese sokmaya çalışıyorum. Penaltı vuran oyuncunun avantajıdır. Kocaman bir kale. Analiz ediyorum, son ana kadar bekliyorum. Bazen şansım da yanımda oluyor. Ama her şeyin başında çalışmak geliyor. İnsan kendi şansını da yaratabilmeli.

"Umarım yolun sonunda gülen taraf biz oluruz"

Uzun süredir oynamıyordum. Benim için şanssız bir sezondu. Herkes bana destek oldu. Arkadaşlarım bana koşunca duygusal bir an yaşadım. Duygusal anlar futbolda vardır. O da bu anlardan biriydi. Umarım yolun sonunda gülen taraf biz oluruz. Biz iyi bir aileyiz.

"Rakipler de tökezlemeye başladı"

6 maç var ve 3 günde bir maç oynayacağız. Kötü olduğumuz zamanlar da oldu. Ama hepimiz ayağa kalkmasını bildik. Sonuna kadar mücadele etmek durumundayız. Rakiplerimiz de bizim ne kadar hırslı olduğumuzu, şampiyonluğu istediğimizi görüyor. Rakipler de tökezlemeye başladı. Her şey bizimle bitiyor. Maç maç bakacağız. Tüm maçları alacağız ve şampiyon olacağız diye düşünüyoruz, inanıyoruz.

"Şampiyonluk çok uzak değil"

Ligin sonu yaklaştı. Daha da kenetlendik. Şampiyonluk çok uzak değil. Bütün takımın kenetlendiğini görüyorum. Herkesin tek düşüncesi sezon sonunda şampiyon olmak.

"Çok fazla sosyal medyaya bakmıyorum"

Çok fazla sosyal medyaya bakmıyorum. Bir tek Instagram kullanıyorum. Futbolculuk anlık şeyler yaşatabiliyor. Tabii ki destek mesajlarını görüyorum. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çevremden ve ailemden de destek geldi. Sadece iyi günümde değil, kötü günümde de yanımda oldular.

Pandemi hakkında...

Zor günler geçiriyoruz. Çocuklar okula gidemiyor. Zorlanıyorlar. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Umarım koronavirüs biter de herkes rahat rahat dolaşabilir. Taraftarlarımız bu sene bize inandılar, desteklerini hissediyoruz. Kötü gittiğimiz, yere düştüğümüz zamanlar oldu. Ama ayağa kalktık. Taraftarlarımız inançlarını kaybetmesinler. Son maça kadar savaşacağız" diyerek sözlerini tamamladı. 

Penaltı canavarı "Harun Tekin" Süper Lig rekorunu kırdı!
 

Senin için hazırladığımız haberler