Penaltı kararı doğru muydu? Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Mustafa Çulcu ve Deniz Çoban açıkladı...

03.12.2018 - 21:00 | Son Güncellenme: 04.12.2018 - 00:00

Penaltı kararı doğru muydu? Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Mustafa Çulcu ve Deniz Çoban açıkladı...

Ahmet Çakar, Erman Toroğlu ve Deniz Çoban, Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında yaşanan penaltı kiriz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İşte Ahmet Çakar'ın penaltı yorumu:

Sevgili arkadaşlar, bu maçta çok net bir kural hatası var. Penaltı vuruşu öncesi her iki takımdan da oyuncular ceza alanına erken giriyorlar ve bu durum VAR'da tespit ediliyor. Yoruma açık bir pozisyon değil sadece geometrik bir pozisyon. Maç tekrar edilmeli.

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında yaşanan penaltı anı.

Fanatik gazetesi yazarı ve eski hakem Deniz Çoban'da, "Penaltı tekrar kullanılmalıydı. Kasımpaşa puan kaybederse kural ihlali yapıldığı gerekçesiyle itiraz edebilir"dedi.

Açıklamalarına devam eden Deniz Çoban, "Yaşananlara çok şaşırıyorum. Kasımpaşalı oyuncu topa vurulduğu anda her iki takımdan oyuncular ihlalde bulunuyorlar.Kasımpaşalı erken gien oyuncu kaleciden dönen topu tamamlıyor ve golü atıyor. Yaşar Kemal Uğurlu gelip pozisyonu VAR'da izledikten sonra endirek serbest vuruş ile başlatıyor. Çok ciddi bir hata. Hatta ve hatta kural hatasının tartışılabileceği bir pozisyon."dedi

 

Kasımpaşa bu maçta puan kaybetse bu maçta kural hatası var diye itirazda bulunabilir. Neden? Sadece Kasımpaşalı ihlal yaparsa Fenerbahçeli yapmazsa bu karar doğruydu. Ama iki takım oyncularıda ihlal yaparsa ve gol olursa veya olmazsa hiç önemli değil her iki şartta da penaltı atışının tekrarlanması gerekiyor.

Bir diğer eski hakem Mustafa Çulcu ise, "Maçta kural ihlali var." ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen penaltı pozsiyonu yorumladı:

Penaltıyı verdin? Niye tekrarlatmıyorsun. Bir de VAR'a bakıyorsun... Penaltıda bildiği benim; sadece Kasımpaşalı oyuncu ihlal etse tamam ama Fenerbahçeli iki oyuncuda girdiği için tekrar edilmeli. Kalecinin ihlallerine de göz yumuluyor. Penaltının tekrarı gerektirir.

Penaltı tekrarlanmalıydı. İhlali yapanlar sadece Kasımpaşalılar değildi.

RIDVAN DİLMEN'NİN TÜM AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLA

Mustafa Denizli'den penaltı yorumu:

Penaltı ile ilgili konuşmadım. Faul kararı için sordum; 'Doğru bir karar mı?' O da 'evet' cevabını verdi. Sarıldık. Hata payı her zaman olan bir spor dalı futbol. Hakemlerimizle bu ligi götüreceğiz. Onların hatasıyla maç kaybetsek de iyi niyetlerinden şüphe duymuyorum.

beIN SPORTS yorumcusu ve eski hakem Bünyamin Gezer penaltıyı değerlendirdi:

Diagne'nin şutunda top Fenerbahçeli oyuncunun eline geliyor, penaltı kararı doğru. Bu sezon buna benzer pozisyonlar oldu. İnceleme güzel. Hakemler şu hatayı yapıyor, kritik bir karar var, hemen karar veriyorsun. Burada tekrarın tekrar etmesi lazım. Sebebi Fenerbahçeli oyununda ihlal yapması. Eduok içeriye erken girmiş. Gol iptali doğru. Ama bir şey yanlış. Endirekt serbest vuruş kararı... Eduok ihlali tek başına yapmış olsaydı doğru karardı.

 Şansal Büyüka: Her maçta ailecek giriyorlar.

 

Bünyamin Gezer: Kural hatası var. Maçın tekrar edileceğini düşünmüyorum. Mustafa Denizli'nin açıklamalarını dinledim, 1 puanın değerli olduğunu söyledi. Tarkan'ın Mehmet'e müdahelesinde sarı kart doğru. Kırmızı kart olsa itiraz ederim. Kasımpaşa eğer itiraz ederse Fenerbahçe maçı kural hatasından ötürü tekrar edilir. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler