Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçındaki penaltı kararı doğru olurdu, Dzeko'nun pozisyonu...

Burak Alaca
02.10.2023 - 00:23 | Son Güncellenme: 02.10.2023 - 00:40

Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'u 5-0 yendiği maçtaki hakem hatalarını TRİO ekibi yorumladı.

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçındaki penaltı kararı doğru olurdu, Dzeko'nun pozisyonu...

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'u 5-0 yendiği maçta hakem Cihan Aydın'ın kararlarını beIN Sports Trio ekibi yorumladı. 

37. dakikada Szymanski'ye müdahalede penaltı var mı?

Deniz Çoban: Bana göre bu pozisyonda penaltı kararı verilse daha doğru olurdu. Arkadaki oyuncu öndeki oyuncuyu kaçırdığını ve topa kafa vurarak gol yapabileceğini düşünerek nizami olmayan bir şarj var. Omuzuyla sırtını itiyor. Ama Cihan Aydın ne düşünüyor? Belki top hala onun topu değil. Top yüksekten gidiyor. Topa hakim olma şansı da yok. Bu da kabul görür. Ben öndeki oyuncu avantajlı durumdaydı. Penaltı verseydi daha doğru olurdu. Hakemin yorumuna da bir şey diyemem.

Bahattin Duran: Burada VAR hakemi Cihan Aydın'ı çağıramazdı. Seninle aynı fikirdeyim. Sahada penaltı verilmesi daha doğru olurdu. Fakat penaltı vermeyen hakemi de eleştirmem. Yüzde yüz penaltı da denmez zaten. Penaltı verilmesi daha doğru olurdu. 

38. dakikada Dzeko'nun attığı golün VAR tarafından iptal edilmesi doğru karar mıydı?

Deniz Çoban: Karar yanlış. Türk hakemliğinin fotoğrafı. Dördüncü hakem önünde pozisyon olmasına rağmen İsmail Hoca'ya bir şeyler anlatıyor. 4. hakem (Barış Alper Saka) yerinde olsaydı karar verseydi, tartışmaların hiçbiri olmayacaktı. Sahaya sırtını dönmek nasıl bir şey? Belki orada kırmızı kartlık bir şey olacak. Burada bir elle oynama var. Gözden kaçan tartışmasız açık bir ihlal ve Fenerbahçe golü buluyor. İlk açıda bende şüphe oluşmuyor. İki oyuncu mücadeleye girerken Rizesporlu oyuncunun da Fenerbahçeli oyuncunun da kolu açılmış. O top uzaktan gelmisene rağmen iki oyuncu da hamle yaparken yerden seken top sarı-lacivertli oyuncunun eline çarpıyor. Bilerek oynamıyor. Bu sağ ayağını uzatırken sol elinin buraya gelmesi normal. Mücadele gereği eller kollar neredeyse orada. Ayakla oynamaya çalıştığı top kazayla gelip eline çarpıyor. Kale arkası açıdan ise eli vücudundan açık. Açık olması ihlal anlamına gelmez. Siz nasıl yorumlarsanız bilemem. VAR da hakem de elle oynadı dedi. Öyle de böyle de yorumlayan çıktı. Farklı görüşler olabilir. Burada yoruma ihtiyaç var. VAR hakemi, atak başlangıcında ihlal varsa devreye girer.

Bahattin Duran: Karar yanlış. Sahaya sırtınızı dönemezsiniz. Osayi Samuel elini kapatıyor. Aboubakar'ın pozisyonu gibi el açılıyor ve orada kalıyor. Oyuncunun niyeti iyi. İki farklı yerden iki farklı hareket algılanıyor. Bir açıdan baktığımızda çarpma. Kale arkasından baktığımızda el topagitmiş gibi görünüyor. Kesinlikle ve kesinlikle bu pozisyonda ben kendim bile iki farklı açıdan izlediğimde birinde devam diğerinde devam değil diyorum. Bu pozisyona VAR müdahalesi olmaz. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den VAR isyanı
Habere Git

51. daikada Ali'nin Fred'e müdahalesinde penaltı var mı?

Deniz Çoban: Oyuncu eli hissettiğinde kendini yere bıraktı. Devam kararı doğru.

Bahattin Duran: Pozisyonda ihlal yok. Devam kararı doğru. 

71. dakikada Fenerbahçe'nin ceza sahası içerisinde Tadic'e yapılan hareket sonrası penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Net bir penaltı. TFF hakem danışmanı Hughes Dallas 'basit temas, basit penaltı' diyor. Etkinin sonucu önemli. Şimdi penaltılar da verilmiyor. Tadic topa vurmak için pozisyon almış. Rizesporlu oyuncu vurmasın diye teması var.

Bahattin Duran: Tadic'in topuğuna bir temas var. Oyuncu artık topla oynayamıyor. VAR'ın müdahale etmesi lazım. Net kanıt var. Tadic'e net müdahale var. Penaltı ve VAR'ın müdahale etmesi gerekirdi. 

78. dakikada Çaykur Rizespor'un penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Bu hakem (Cihan Aydın) zannediyor ki bütün herkes kendisini seyrediyor. Şova dönük. Kol neden yukarı kalkar? Hakan Ceylan, VAR hakemi. Fenerbahçe maçında da Hakan Ceylan. Galatasaray maçında da Hakan Ceylan.

Bahattin Duran: Dirseği unut. Vurdu. Aşağıdan da temas var. İki temas var. Öyle bir temas var ki oyuncunun süratı boksör gibi sarsılıyor. Elimizde öyle bir kanıt var ki. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den ilginç Szymanski paylaşımı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler