Pep Guardiola, Barcelona'yı açıkladı!

Cem Ergün
10.06.2024 - 13:28 | Son Güncellenme: 10.06.2024 - 13:43

Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin İspanyol teknik direktörü Pep Guardiola, eski takımı Barcelona'da tekrardan çalışma ihtimali üzerine konuştu.

Pep Guardiola, Barcelona'yı açıkladı!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İspanyol basınından Marca'nın haberine göre; Manchester City'nin başarılı teknik direktörü Pep Guardiola, sponsorluğunu üstlendiği golf turnuvası "Legends Trophy" de konuştu. Guardiola, geçmişte birçok başarıya imza attığı Barcelona'ya antrenör olarak geri dönmesi ihtimali hakkında açıklamalarda bulundu.

Barcelona yılları

Pep Guardiola, 2008-2012 yılları arasında görev yaptığı Barcelona'da; Lionel Messi, Andres Inıesta ve Xavi Hernandez liderliğinde birçok başarıya imza attı.

Kupaları silip süpürdü

Guardiola, İspanyol ekibiyle 3 La Liga, 3 İspanya Süper Kupası, 2 İspanya Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupası ve 2 FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu elde etti.

Yalnızca 21 mağlubiyet aldı

Barcelona ile toplamda 247 maça çıkan deneyimli teknik adam, 179 galibiyet, 47 beraberlik ve 21 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Guardiola yönetiminde 638 kez ağları havalandıran Katalanlar, maç başına 2.36 puan ortalaması yakaladı.

Kapılar kapandı

Pep Guardiola, "Barcelona'nın kapısı gelecekte kapalı mı?" şeklinde gelen soru üzerine, şu yanıtı vererek Barcelona'ya geri dönme ihtimaline nokta koydu: "Evet kapalı. Artık yaşlandık. 12 yıldır Barcelona'dan uzaktayım ve bu konuda hiçbir şüphem yok"

Sözleşmesi 2025'te bitiyor

Başarılı antrenör, geçtiğimiz sezon Premier Lig'de Manchester City ile şampiyonluğa ulaştı. Guardiola'nın İngiliz ekibiyle olan sözleşmesi 2025 yılında sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler