Pep Guardiola canlı yayında defalarca özür diledi

Özgür Koç
20.02.2024 - 15:19 | Son Güncellenme: 20.02.2024 - 15:39

Premier Lig ekibi Manchester City'nin İspanyol menajeri Pep Guardiola eski oyuncusu Kalvin Phillips'ten canlıl yayında özür diledi. Detaylar haberimizde...

Pep Guardiola canlı yayında defalarca özür diledi

AJANSSPOR - HABER

Pep Guardiola, İngiliz orta saha oyuncusu Kalvin Phillips'in geçen sezon aşırı kilolu olduğunu kamuya açıkladığı için futbolcudan canlı yayında özür diledi. 

Kalvin Phillips incindiğini açıkladı

Phillips'e Dünya Kupası sonrası tatilden New York'a döndüğünde hedef kilosuna ulaşamamasının ardından Noel boyunca Manchester City'den uzak durması söylendi. West Ham United'da kiralık olarak çalkantılı bir başlangıç ​​yapan 28 yaşındaki oyuncu, yakın zamanda Guardiola'nın konuyu basın aracılığıyla duyurma şeklinin kendisini incittiğini itiraf etti.

"Kendime olan güvenim darbe aldı"

28 yaşındaki futbolcu yaptığı açıklamada, "Dünya Kupası'ndan sonra muhtemelen en zoru Pep'in çıkıp fazla kilolu olduğumu söylemesiydi. Bunu yapmakta haklıydı ama bunu yapmanın farklı yolları var. Onunla aynı fikirde değildim ama açıkçası kendime olan güvenim ve City'e hissettiklerim büyük bir darbe aldı. Bu sadece bir yanlış anlaşılmaydı sanırım. Hedef kilomun sadece 1,5 kg üzerindeydim ama Pep buna çok sinirlendi." dedi.

Pep Guardiola: "Cok üzgünüm"

Premier Lig'de oynayacakları Brentford maçından önce Phillips'in açıklamaları kendisine sorulan Pep Guardiola ise, "Evet, üzgünüm. Sekiz yılda bir fena değil. Ama çok üzgünüm. Ondan özür diliyorum. Özür dilerim. Çok üzgünüm." dedi.

Guardiola, kilosu hakkında kamuoyuna açıklama yapmadan önce Phillips'le konuştuğunu vurgulayarak, "Ben asla, daha önce de oyuncularla konuşmadığım bir şeyi kamuoyunda paylaşmadım." şeklinde konuştu.

4 maçta forma giydi

Manchester United tarafından devre arasında bedelsiz olarak West Ham United'a kiralanan Kalvin Phillips yeni takımında 4 maç forma giydi. İngiliz futbolcu sezonun ilk yarısında ise City'de 1 maçta sahaya çıkarken 1 gol kaydetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler