Pep Guardiola'dan Arda Güler sözleri: "Bu çocuk..."

Özgür Koç
23.05.2024 - 14:54 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 15:09

Real Madrid formasıyla çıktığı son maçlarda attığı goller ve sergilediği futbolla LaLiga'yı sallayan Arda Güler'in bu performansına Manchester City'i üst üste 4. şampiyonluğa taşıyan Pep Guardiola da kayıtsız kalamadı.

Pep Guardiola'dan Arda Güler sözleri: "Bu çocuk..."

AJANSSPOR - HABER

Sezon başında transfer olduğu Real Madrid'de ligin sonuna doğru formayı kapan milli futbolcu Arda Güler, son 5 maçta ilk 11'de sahaya çıktı.  

Real Madrid tarihine geçti

19 yaşındaki futbolcu ilk 11'de çıktığı son 5 maçta 5 kez rakip fileleri havalandırırak toplam gol sayısını 6'ya çıkardı. Arda Güler böylece Real Madrid tarihinde en az dakikada en fazla gol atan futbolcu olarak tarihe geçti. Arda, ligde bu zamana kadar 373 dakika oynadı.

Pep Guardiola da Arda hayranları arasına katıldı

Genç yıldız bu müthiş performansıyla hem futbolseverleri hem de futbol otoritelerini kendisine hayran bırakıyor. Milli futbolcu hakkındaki son övgü dolu sözler ise Manchester City'i Premier Lig'de üst üste 4. kez şampiyonluğa taşıyan ve bu alanda bir ilki gerçekleştiren Pep Guardiola'dan geldi.

İspanyol basınından Defensa Central'in haberine Katalan hoca, Arda Güler'in seviyesine ve sahip olduğu projeksiyona hayran kaldı. Pep, Manchester City'nin geçen yaz Arda Güler'i fark edememesine ise inanamıyor.

"Bu çocuk durdurulamaz"

53 yaşındaki teknik direktör, Arda Güler için "Madrid onu sık sık oynatırsa bu çocuk durdurulamaz, çocuk çok iyi" dedi.

Artık çok geç

Guardiola'dan City'den ayrılması beklenen Bernardo Silva'nın yerine Arda Güler'in mükemmel bir alternatif olabileceğini düşündüğü belirtilen haberde bunun için artık çok geç olduğunun da altı çizildi.

Haberde, 30 Haziran 2029'a kadar sözleşmesi olan Arda Güler'in Real Madrid'den ancak rekor bir bonservis bedeliyle ayrılması söz konusu olabileceği kaydedilirken İspanyol devinin elindekinin farkında olduğu ve Arda'yı onu kimseye kaptırmaya niyeti olmadığı aktarıldı.

Senin için hazırladığımız haberler