Pep Guardiola'dan Gasperini ve Irkçılık açıklaması

21.10.2019 - 19:33 | Son Güncellenme: 21.10.2019 - 19:33

Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sahalarında konuk edecekleri Atalanta maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

"Yaptıkları inanılmaz"

Atalanta teknik direktörü Gasperini hakkında övgü dolu sözler sarf eden Guardiolai "Sarri hakkında söylediklerim Gasperini hakkında söyleyebileceklerimle aynı. Onunla tanışabileceğim için çok şanslıyım. Geçen yıl Atalanta'nın neler yaptığını gördük. Bu sezon da neler yaptığını görüyoruz. Gerçekten inanımaz." dedi.

"Çok cesur oynuyorlar"

Atalanta'nın oyununu izlemek büyük keyif diyen Guardiola, "Çok cesurlar ve çok iyi oynuyorlar. Taraftarlarına çok saygı duyuyorlar. Oynama şekilleri olağandışı ve oldukça çok az risk alıyorlar. Bu maçta da her iki takım cesur oynamaya çalışacaktır. Daha iyi adapte olup maçı kazanmak istiyoruz. Umarım güzel bir maç olur." şeklinde konuştu.

"Takımıma güveniyorum"

Guardiola, "Kendime güveniyorum, takımıma güvenim var ama birçok güçlü takım var. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak kolay değil. Şu an kazanacak kadar güçlü olamadık. Bu seviyede yapmamamız gereken hatalar yaptık. Örneğin Watford karşılaşmasında birçok fırsat bulduk ama az puan aldık. Söylemek istediğim şey bu. Savunmada iyiz ve doğru olan şeyleri yapmalıyız. Kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama kazanıp kazanamayacağımızı bilmiyorum." açıklaması yaptı.

"Irkçılık ile sonuna kadar savaşmalıyız"

Son günlerde artan ırkçılık konusuna değinen Guardiola, "Her gün savaşılması gereken bir mücadele bu. Kültürel sorun, tutum sorunu, İngiltere, İspanya ve İtalyan statlarda oluyor. Çok küçük çocuklara öğretilmesi gereken kültürel bir sorun bu. Bu konuda hepimiz savaşmalıyız." ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler