Pepe bir efsaneyi geride bıraktı! Tek rakibi...

14.04.2021 - 11:26 | Son Güncellenme: 14.04.2021 - 11:42

Beşiktaş'ın eski oyuncularından Pepe, kariyerine Porto'da devam ediyor. Pepe, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti ve bir Portekiz efsanesini geride bıraktı.

Pepe bir efsaneyi geride bıraktı! Tek rakibi...

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de daha önce Beşiktaş forması da giyen Pepe, Portekiz tarihine geçti. Pepe, Şampiyonlar Ligi'nde vatandaşı Cristiano Ronaldo'nun peşinde. Detaylar haberde...

Pepe, Chelsea maçında 90 dakika oynadı

Porto, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Chelsea ile karşı karşıya geldi ve maçı 1-0 kazandı. İlk maçı 2-0 kazanan Chelsea tur atlarken bu maçta Pepe, 90 dakika forma giydi.

Ronaldo'nun peşinde

Pepe, Devler Ligi tarihinde en çok maça çıkan ikinci Portekizli futbolcu olarak kayıtlara geçti. Bu alanda zirvede Juventus forması giyen Cristiano Ronaldo 176 maç ile bulunuyor. Pepe, 104 maç ile ikinci, Luis Figo ise 103 maçla 3. sırada yer alıyor.

Chelsea maçı için olay sözler söylemişti

Geride bıraktığımız günlerde Chelsea maçı öncesi konuşan Pepe, İngiliz ekibiyle ilgili dikkati çeken sözler söylemişti. Pepe, "Chelsea, yaklaşık 700 milyon Euro değerinde bir kadrosu olan ama oynamayan bir takım. Yıldızları var ama biz maça iyi bir hazırlık yaptı. Neler olacağını belirleyecek şey oyunun kendisidir. Biz en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Futbolda hiçbir şeyin garantisi yok ama kazanabilir, taraftarlarımızı mutlu edebiliriz" demişti.

Pepe'nin Beşiktaş formasıyla Şampiyonlar Ligi performansı

Pepe, 2017-18 sezonunda Beşiktaş'ta 35 maçta forma giydi ve 2 gol 1 asistlik performans sergiledi. Pepe, söz konusu sezonda Şampiyonlar Ligi'nde siyah-beyazlı takımla 6 maça çıktı ve skor üretemedi. 

2018-19 sezonunda ise Beşiktaş'ta Pepe 17 maça çıktı. Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de 10 maçta 3 gol atan yıldız stoper, Avrupa Ligi'nde ise 7 maça çıktı ve 2 kez gol sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler