Pereira'nın veliahtı Alman hoca Thorsten Fink

01.11.2021 - 12:36 | Son Güncellenme: 01.11.2021 - 13:08

Fenerbahçe'de Vitor Pereira ile yolların ayrılması halinde takımın başına Alman Thorsten Fink'in getirileceği iddia edildi.

Pereira'nın veliahtı Alman hoca Thorsten Fink

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'de son üç maçı kaybederek lider Trabzonspor'un 8 puan gerisine düşen Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira'ya dair spükülasyonlar artmaya başladı. Fanatik gazetesi, yönetimin olası bir ayrılıkta takımın başına Thorsten Fink'i düşündüğünü iddia etti.

Yönetim Alman tercih edecek

Gazete bugün verdiği özel haberde "Fenerbahçe'de yönetim Pereira'yla yolların ayrılması ihtimalini düşünerek takımın başına getireceği isim için çalışmalarına başladı.

Bu bağlamda yönetimin listesinin ilk sırasına Thorsten Fink geldi. 54 yaşındaki Alman teknik adam son olarak Japonya Ligi takımlarından Vissel Kobe'yi çalıştırmıştı. Alman bir teknik direktörü takımın başına getirmeyi planlayan Ali Koç ve yönetiminin tek çekincesi Fink'in Basel ile yaşadığı 2 şampiyonluk dışında önemli bir başarı elde edememiş olması" denildi.

İki şampiyonluğu var

İlk teknik direktörlük deneyimini 2008'de ülkesinde Ingolstadt'ta yaşayan Fink, adından  Basel, Hamburg, APOEL Nicosia, Avusturya Vien ve Grasshoppers'ı çalıştırdı. Fink, kariyerindeki iki şampiyonluğu da 200910 ve 2010-2011 sezonlarında İsviçre'nin Basel Kulübü'nde yaşadı.

4'lü savunmayı seviyor

Bu sezon başında Japon ekibi Vissel Kobe'den ayrılan Alman teknik adam Thorsten Fink, ofansif ve atak bir futbol anlayışına sahip. Pereira'nın aksine 3'lü değil, 4'lü savunmayı benimseyen Fink genel olarak 4-3-3 dizilişiyle sahaya çıkıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler