Pereira'nın yardımcısı Robin van Persie iddialarına sert tepki gösterdi

07.01.2018 - 14:49 | Son Güncellenme: 07.01.2018 - 14:49

Pereira'nın yardımcısı Robin van Persie iddialarına sert tepki gösterdi

Robin van Persie için şok bir iddia Çin’den geldi...

Vitor Pereira’nın, Fenerbahçe’den eski öğrencisi van Persie’yi yeni takımı SIPG’ye getireceği iddialarına çok sert bir cevap geldi.

SIPG’de Pereira ile beraber çalışan takım yetkilisi Portekizli Acacio Costa, Shanghai City 101 Live radyoya yaptığı açıklamada, ''ona futbolcu bile demek istemiyorum. Sakat olduğu, idman yapamadığı halde bizzat Başkan'a giderek Vitor’u, ‘idman yaptırmayı bilmiyor. Takımı hazırlayamıyor’ diye şikayet etti. Başkan da, onu dinleyip Vitor’a bırakıp gitmesi için baskı yaptı. Kimseyi beğenmeyen, herkesi küçük gören, aşağılayan, kendini beğenmiş bir insan. Bizimle beraber mi çalışacak? Cidden yalan haber yazarken biraz bilgi toplayın. Herhangi bir Çin takımı da van Persie’yi isteyecek olursa, onlara tüm bildiklerimi anlatırım'' çıkışını yaptı.

Robin van Persie, sağlık testinin geçemediği için Çin'e gidemedi

Bu arada ''talus kemiği''nde kıkırdak sakatlığı bulunan Robin van Persie’nin, geçen sezon Çin'den teklif aldığı hatta, sağlık testine bile sokulduğu ortaya çıktı. O dönemde Ersan Gülüm'ün formasını giydiği Hebei, van Persie için Fenerbahçe’ye 12 milyon Euro bonservis bedeli van Persie'ye de yıllık 11 milyon Euro'dan 3 yıllık teklif yaptı. Hebei'nin başına geçen Pellegrini'nin özel isteğiyle van Persie'ye yapılan teklif sonrasında Hollandalı oyuncu önce İstanbul'da sonra da Londra sağlık kontrolüne sokuldu. Sağlık testlerinin sonuçları Pekin'de bulunan Çin Spor Sağlık Yüksek Konseyi'ne gönderildi. van Persie’ye bu kurumdan ''onay'' çıkmayınca transfer yattı.

Robin van Persie, Beşiktaş'ın Zürih kontrolüne izin vermedi

Sağ ayak bileğindeki "talus" kemiğinden sakat olan Robin van Persie ile ilgili bir başka gerçek daha var. Beşiktaş, Fenerbahçe gibi van Persie'yi Londra'da sağlık kontrolüne soktu. Burada Hollandalı oyuncunun ''talus''unda sorun olduğu ve bu durumun performansını etkileyeceği raporu verildi.

Bunun üzerine siyah-beyazlı yönetim, van Persie'yi bir kez de Zürih’te sağlık kontrolüne sokmak istedi. Hollandalı isim, olumsuz cevap gelince transfer yattı.

Fenerbahçe'nin van Persie'yi transfer etmek istediği süreçte Beşiktaş'ın sağlık ekibinden Fenerbahçe'nin sağlık ekibine uyarı dahi geldi. (Fotospor)

Senin için hazırladığımız haberler