Acun Ilıcalı, McCann'ın görevine son verdi! İşte Hull City'nin yeni hocası....

24.01.2022 - 10:48 | Son Güncellenme: 24.01.2022 - 12:23

Hull City'i satın alan Acun Ilıcalı transfere hız verdi. Pesic ve Allahyar'ı transfere eden İngiliz ekibinin yeni hocası da belli oldu. İşte detaylar...

Acun Ilıcalı, McCann'ın görevine son verdi! İşte Hull City'nin yeni hocası....

Acun Ilıcalı, satın alma işlemenin resmileşmesinin ardından Championshipte kümede kalma mücadelesi veren takımının kadrosunu güçlendirmek için transferde harekete geçmişti.

Pesic ve Allahyar'ı transfer etti

Fatih Karagümrük'ten Süper Lig gol krallığı sralamasında ilk sırada yer alan 29 yaşındaki Sırp golcü Aleksandar Pesic'i transfer eden Ilıcalı, bu transferin ardından bir süredir takımına katmak için uğraş verdiği Fenerbahçe'nin İranlı futbolcusu Allahyar Sayyadmanesh'de de mutlu sona ulaştı.

Fenerbahçe'ye 4,5 milyon Euro ve sonraki satıştan pay

Hull City, 20 yaşındaki futbolcu için Fenerbahçe'ye 4,5 milyon Euro bonservis bedeli ve sonraki satışından yüzde 50 pay ödeyecek.

Hull City ligde 19. sırada

Acun Ilıcalı'nın takımı satın almasının ardından çıktığı iki maçı da kazanan Hull City, bu galibiyetlere rağmen 27. hafta sonunda Championship'te 29 puanla 19. sırada yer alıyor. 

Şota yarın İngiltere'ye gidiyor

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre, Ilıcalı teknik direktörlük için Şota Arveladze ile anlaşmaya vardı. İngiliz ekibi Gürcü teknik adam için çalışma izni alınırken, 48 yaşındaki Şota Arveladze'nın yarın İngiltere'ye giderek sözleşme imzalayacak. 

Süper Lig'de 3 takım çalıştırdı

Futbolculuk kariyerinde Trabzonspor'da forma giyen ve gol krallı olan Şota Arveladze, teknik direktörlük kariyerinde ise Süper Lig'de Kayserispor, Kasımpaşa ve Trabzonspor'u çalıştırdı. Haziran 2016'da İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'in başına geçti. Genç teknik adam 6.5 ay sonra Maccabi'den ayrılarak Özbekistan ekibi Pakhtakor'un başına geçti.

Özbekistan'da 4 kupa kazandı

Pakhtakor'un başında teknik direktörlük kariyerinin en başırılı dönemini geçiren Şota, Özbek ekibiyle iki lig ve iki kupa şampiyonluğu yaşadı. 31 Aralık 2020'de görevinden ayrılan Şota Arveladze yaklaşık 1 yıl 1 aydır takım çalıştırmıyor.

Senin için hazırladığımız haberler