PFDK kararları açıklandı! İrfan Can Kahveci'nin cezası belli oldu

Akın Ungan
12.01.2023 - 16:43 | Son Güncellenme: 12.01.2023 - 17:53

TFF, PFDK tarafından verilen kararları açıkladı. Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe ceza aldı. İrfan Can Kahveci'nin cezası da belli oldu.

PFDK kararları açıklandı! İrfan Can Kahveci'nin cezası belli oldu

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından takımlar hakkında verilen kararları açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ceza aldı. Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci'nin cezası da belli oldu.

Beşiktaş'a kötü tezahürattan ceza

PFDK'nın Beşiktaş hakkında verdiği karar şu ifadeler ile açıklandı: "BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin , 07.01.2023 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-KASIMPAŞA A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan SPOR TOTO KUZEY ALT TRİBÜN 108 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir"

Trabzon aynı hatayı 4. kez yaptı! Para cezası geldi

Trabzonspor için PFDK'dan şu karar çıktı: "TRABZONSPOR A.Ş. ’nin, 09.01.2023 tarihinde oynanan CORENDON ALANYASPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN A ve B nolu bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir"

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye Süper Lig'den golcü
Habere Git

Bordo-Mavililer, aynı karşılaşmada taraftarının neden olduğu olaylar nedeniyle bir ceza daha aldı. Yapılan açıklamada, "Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.’nin, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu MİSAFİR TRİBÜN A blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

İşte Fener'e kesilen fatura!

Fenerbahçe'ye Galatasaray derbisinde kesilen fatura şu şekilde oldu: "FENERBAHÇE A.Ş. ’nin, 08.01.2023 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu FENERIUM ALT AVIS G blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir"

Taraftara maça giriş yasağı

Yapılan açıklamanın devamında ise "Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KUZEY TRİBÜNÜ D, E, L, M, SPOR TOTO TRİBÜNÜ D, E, MARATON ÜST TRİBÜNÜ G ve H bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine kararr verilmiştir" denildi.

Ayrıca, "Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.’nin, talimata aykırı eylemi nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA karar verilmiştir" açıklaması yapıldı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray sol bek transferini bitirdi... Resmi açıklama
Habere Git

İrfan Can Kahveci 2 maçtan men edildi

PFDK, Galatasaray maçında kırmızı kart görerek oyun dışında kalan İrfan Can Kahveci hakkında kararını verdi. TFF'den yapılan açıklamada yıldız oyuncunun 2 maçtan men edildiği belirtildi. TFF, "Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu İRFAN CAN KAHVECİ’nin, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" dedi.

İşte İrfan Can Kahveci'nin kaçıracağı maçlar

PFDK kararlarının ardından 2 maçtan men edildiği kesinleşen İrfan Can Kahveci'nin kaçıracağı mücadeleler de belli oldu. 27 yaşındaki futbolcu, Spor Toto Süper Lig'de oynanacak Gaziantep FK ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor maçlarını kaçıracak.

Galatasaray sportmenliğe aykırı hareketten para cezası aldı

Galatasaray da Fenerbahçe maçı nedeniyle PFDK'dan ceza aldı. Yapılan açıklamada, "GALATASARAY A.Ş. ’nin, 08.01.2023 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Murat Sancak 75 gün hak mahrumiyet cezası aldı

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak'ın da 75 gün hak mahrumiyeti ve 96 bin lira para cezası aldığı belirtildi. TFF'den yapılan açıklamada, "ADANA DEMİRSPOR A.Ş. başkanı MURAT SANCAK’ın, 09.01.2023 tarihinde oynanan MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK-ADANA DEMİRSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle75 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 70.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verildi. 

HangiKredi Ümraniyesporlu oyuncu Anıl Demir'e de sportmenliğe aykırı hareketi gerekçesiyle 1 maç men ve 26 bin lira para cezası verildi.

Kurul, çeşitli nedenlerden dolayı Corendon Alanyaspor'a 56 bin, Trabzonspor'a 212 bin, Galatasaray'a 21 bin ve VavaCars Fatih Karagümrük'e 100 bin lira ceza verildiğini açıkladı.

PFDK; Beşiktaş, Kasımpaşa ve Corendon Alanyasporlu bazı taraftarlarının elektronik bilet kapsamındaki kartlarını da bir maçlığına bloke etti.

Senin için hazırladığımız haberler