PFDK, Trabzonspor'un Mendy talebini reddetti

03.10.2023 - 15:21 | Son Güncellenme: 03.10.2023 - 15:26

PFDK kararları açıklandı. Trabzonspor'un, Batista Mendy'nin Pendikspor maçında gördüğü kırmızı kartın iptali için yaptığı başvuru reddedildi. Detaylar.

PFDK, Trabzonspor'un Mendy talebini reddetti

AJANSSPOR HABER

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor'un Batista Mendy'nin kırmızı kartının iptali için yaptığı başvuruyu reddetti.

PFDK'dan yapılan açıklamada, "Trabzonspor A.Ş. vekilinin sporcuları Batista Adelino Mendy hakkında, 30.09.2023 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş-Siltaş Yapı Pendikspor Futbol A.Ş Trendyol Süper Lig müsabakasında, görmüş olduğu 2. sarı kart ile devamında verilen kırmızı kart ve cezai uygulamalarının kaldırılmasına ilişkin talebin somut olayda şahısta hata hali bulunmadığından FDT’nin 86/2. ve 86/3. maddeleri uyarınca reddine karar verilmiştir" denildi. 

56 ve 72'de iki sarı kart gördü

Mendy, Trabzonspor'un Pendikspor'u 2-1 yendiği Trendyol Süper Lig 7'inci hafta maçında önce 56'ıncı dakikada orta alanda Thuram'a yaptığı faul sonrası sarı kart görmüş, 72'inci dakikada ise ikili mücadele sırasında Midtsjö'nün yüzünde doğru dirseğiyle müdahalede bulununca ikinci sarıdan kırmızı kart görmüştü.

İlgini Çekebilir
Borsada ayın şampiyonu Trabzonspor!
Habere Git

"Burası dingonun ahırı"

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, maçtan sonra özellikle Mendy'nin atılmasına dair karara sert tepki göstererek, hakemlerin neyi gördüğünü açıklamalarını istemişti. Doğan, "Burası dingonun ahırı" değil ifadelirini de kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler