PFDK'dan Ersin'e kötü haber! Başakşehir, Fenerbahçe...

10.11.2020 - 18:07 | Son Güncellenme: 10.11.2020 - 18:07

Son dakika Beşiktaş haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta forma giyen ve Gaziantep Futbol Kulübü ile oynanan maçta kırmızı kart gören Ersin Destanoğlu,"kural dışı hareketi" nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Peki, 19 yaşındaki kaleci ceza alacak mı, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında forma giyecek mi, Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi bununla ilgili ne diyor? İşte detaylar...

PFDK'dan Ersin'e kötü haber! Başakşehir, Fenerbahçe...

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ın Gaziantep Futbol Kulübü'ne deplasmanda 3-1 yenildiği karşılaşmada kırmızı kart gören genç kaleci Ersin Destanoğlu, "kural dışı hareketi" nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. 

 

PFDK'dan yapılan açıklamada, "BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü futbolcusu ERSİN DESTANOĞLU'nun 06.11.2020 tarihinde oynanan GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.-BEŞİKTAŞ A.Ş. Süper Lig müsabakasındaki "kural dışı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 07.11.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

 

Peki, Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi bu kural dışı hareketi ile ilgili ne diyor?

MADDE 43 - Kural dışı hareketler

 Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir.

Ceza alırsa kaç maç kaçıracak?

Destanoğlu, 2 ila 4 maç arası ceza alması halinde Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında forma giyemeyecek.

İşte Beşiktaş'ın önündeki 6 maç

  • Başakşehir
  • Fenerbahçe (D)
  • Kasımpaşa
  • Alanyaspor (D)
  • Erzurumspor
  • Ankaragücü (D)

Kalesinde 13 gol gördü

Bu sezon 8 karşılaşmada sahaya çıkan 19 yaşındaki kaleci, kalesinde 13 gol gördü.

 

Josef de Souza da aynı hareketten PFDK'ya sevk edilmişti

Öte yandan Denizlispor maçında kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Josef de Souza da “kural dışı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edilmiş ve siyah-beyazlı ekip, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. 

Yapılan itiraz sonucu Tahkim Kurulu, Gaziantep FK maçı öncesi Josef de Souza'nın cezasını 1 maça indirmiş ve Brezilyalı oyuncu karşılaşmada forma giyebilmişti.

Yasal uyarı: bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler