PFDK'dan Çıkan Sonuç Belli Oldu! İşte Samet Akaydin Kararı

Akın Ungan
23.05.2023 - 17:00 | Son Güncellenme: 23.05.2023 - 19:32

TFF, PFDK kararlarını açıkladı. Trabzonsporlu Trezeguet'e tükürdüğü iddiasıyla PFDK'ya sevk edilen Fenerbahçeli stoper Samet Akaydin hakkında verilen karar belli oldu.

PFDK'dan Çıkan Sonuç Belli Oldu! İşte Samet Akaydin Kararı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de Trabzonspor'u konuk etti. Sarı-Lacivertliler'in 3-1 kazandığı zorlu mücadelenin ardından Samet Akaydin ile Trezeguet arasındaki bir video sosyal medyaya düştü.

Trezeguet'e tükürdüğü iddia edilen Samet Akaydin PFDK'ya sevk edildi

Videoda Fenerbahçe'nin başarılı stoperi Samet Akaydin'in, 80. dakikada penaltıdan Trabzonspor'un tek golünü kaydeden Trezeguet'e tükürdüğü belirtildi. Bu iddiayı reddeden Samet Akaydin, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

PFDK'nın Samet Akaydin kararı belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), PFDK tarafından verilen kararları açıkladı. Yapılan açıklamada Fenerbahçeli Samet Akaydin hakkında çıkan sonuç da belli oldu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Samet için 48 saat beklerse TFF ne yapacak?
Habere Git

Ceza verilmedi

Yapılan duyuruda, "FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu SAMET AKAYDİN hakkında, rakip takım sporcusuna yönelik tükürme eylemi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA karar verilmiştir" denildi.

Fenerbahçe "çirkin ve kötü tezahürat"tan ceza aldı

Trabzonspor maçının ardından Fenerbahçe ise çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ceza aldı. Verilen ceza şu şekilde açıklandı: "FENERBAHÇE A.Ş.’nin, 18.05.2023 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON ÜST TRİBÜN F, G, H, E, KUZEY TRİBÜN E, F, SPOR TOTO TRİBÜN C, D, E, F bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir"

"Yaşandığı sırada görmedim"

Trabzonspor'un yıldızı Trezeguet, 4-1 kazanılan Fatih Karagümrük maçı sonrası Samet Akaydin olayıyla ilgili açıklama yaptı. Mısırlı futbolcu, "Yaşananlardan dolayı üzgünüm. Yaşandığı sırada görmedim ve o an görmediğim için şanslıyım. Kötü hissettim görünce. Daha fazla da bir şey söylemek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
F.Bahçe'den PFDK'ya Samet Akaydin tepkisi: "Karar kabul edilemez!"
Habere Git

Senin için hazırladığımız haberler