'Phillip Cocu 7 ayda kovulmazsa ayakkabılarımı yerim'

21.06.2018 - 09:32 | Son Güncellenme: 21.06.2018 - 09:34

Fenerbahçe'de taraftar, teknik direktörlük için prensip anlaşmasına varılan Phillip Cocu'yu bekliyor. Yönetim ise resmi açıklama için tazminat sorununu çözmeye çalışıyor.

'Phillip Cocu 7 ayda kovulmazsa ayakkabılarımı yerim'
FENERBAHÇE'DE taraftarlar teknik direktörlük için prensip anlaşmasına varılan Phillip Cocu'yu bekliyor. Yönetim ise resmi açıklama için tazminat sorununu çözmeye çalışıyor.
İki kulüp arasında taktik savaşı yaşanıyor. Hollanda basınına göre PSV, 1 yıl daha kontratı bulunan Cocu'nun sözleşmesini feshetmek için en az 3 milyon euro (bazı bilgilere göre 5 milyon euro) talep ediyor.
Kırmızı-beyazlı kulüp aslında Cocu'dan ümidini kesti. Hatta yerine Mark van Bommel ile anlaştı. Ancak Fenerbahçe'den istediği tazminatı koparabilmek için Van Bommel'in ismini açıklamıyor
2 SEÇENEK VAR! PEKİ sorun nasıl çözülecek? Finansal Fair Play kıskacında olan Fenerbahçe 3 milyon euro gibi yüksek bir bedeli kesinlikle ödemek istemiyor.
PSV tazminat oranını makul bir rakama çekerse sorun çözülecek. Aksi halde sarı-lacivertli kulüp için iki ihtimal var. Ya Phillip Cocu'dan vazgeçecek ya da genç hoca PSV ile sözleşmesini tek taraflı feshedip, Fenerbahçe'ye imzayı atacak.
Tazminat işi ise UEFA'da çözülecek. UEFA'nın belirlenecek rakamı Fenerbahçe ödeyecek.
'PSV'DE KAL' MEKTUBU PSV, Cocu'nun kalması için duygusal baskıya başladı. Hollanda basını, 7 yaşındaki minik bir PSV taraftarı olan Luuk'un Cocu'ya hitaben kendi el yazısıyla yazdığı, "Sevgili Cocu, lütfen PSV'nin teknik direktörü olarak kalır mısın?
7 yaşındaki taraftar Luuk'tan selamlar" ifadelerinin yer aldığı mektubu yayınladı. Luuk'un annesi de, "Luuk haberi (Cocu'nun Fenerbahçe'ye gideceği) ilk duyduğunda gözyaşlarını tutamadı. Bana 'hayır anne, böyle bir şeye izin verilemez' dedi" ifadelerini kullandı.
FENERBAHÇE ACEMİ DAVRANDI HOLLANDALI gazeteci Rik Elfrink, Fenerbahçe'yi tazminat konusunda eleştirerek, "Hiddink ve Advocaat gibi Hollanda futbolunun iki önemli ismiyle çalışan van Hooijdonk, Robin ve Kuyt gibi yıldızları transfer edebilen Fenerbahçe'nin, PSV ile anlaşmadan Cocu'ya teklif yapması tam bir acemilik" dedi. Elfrink ayrıca, "Türk yöneticilerin PSV'ye, 'tazminatı olduğunu bilmiyorduk' demeleri
"7 ayda kovulmazsaay akkabılarımı yerim" BİR Ajax taraftarı sosyal medyada, "Cocu 7 ay içinde kovulmazsa ayakkabılarımı yerim!" iddiasını ortaya atınca, Hollanda'da tartışma çıktı.
Eski futbolculardan Wim Kieft, "Cocu'nun F.Bahçe'de sezonu kesinlikle tamamlayacağını" belirtti. Advocaat'la beraber Fenerbahçe'de çalışan Mario Been ise, "Bildiğimiz ayakkabı. Pastadan yapılmış olmayacak" diyerek Ajax taraftarına göndermede bulundu.
'KİLİT PAS' HASTASI Fenerbahçe'nin elindeki futbolcu kadrosu ile Phillip Cocu'nun PSV'de oynattığı 'kilit pas' ağırlıklı sistemi uygulayan kadro arasında önemli istatistik farkı var...
Hollanda ekibinin sağ beki Arias geçtiğimiz sezon tek başına 1.8 kilit pasla oynadı. Fenerbahçe'de aynı mevkide görev yapan Şener Özbayraklı (0.8) ile sol bek Hasan Ali'nin (0.7) toplam kilit pası ise ancak 1.5'i buldu. Cocu, kanat oyuncularının da direkt kaleye inmesini, şut atmasını ve topu oyalamamasını istiyor.
PSV'da Lozano geride kalan sezonda 3.4 şut, 2.6 kilit pas, 2.1 adam geçme ile oynarken, Fenerbahçe'deki mevkidaşı Mathieu Valbuena 1.6 şut, 2.3 kilit pas, 1.7 adam geçme rakamları yakaladı. Aaatıf (0.5) kilit pas verdi. Nabil Dirar da ancak (1.7) kilit pasına ulaşabildi.

SADECE GOL YETMEZ

COCU forvetlerinden de sadece gol değil oyun içinde kilit pas istiyor. Öyle ki ilk yarıda takımdan ayrılan Jürgen Locadia forma giydiği sürede (1.5), yerini alan Luuk De Jong (1.7) kilit pasla oynadı. Fenerbahçe'de ise takımdan ayrılan Fernandao (0.9), Roberto Soldado ise (0.7) kilit pası ile sezonu tamamladılar. (Fotomaç)

Senin için hazırladığımız haberler