Pierre van Hooijdonk'tan Babel yorumu: "Tepki çekecek..."

22.05.2019 - 20:03 | Son Güncellenme: 22.05.2019 - 20:03

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray gelecek sezonun transfer çalışmalarına hızlı başladı. Devre arasında Beşiktaş'tan Fulham'a transfer olan Babel'in Galatasaray'a transfer olduğu iddia edildi. Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Pierre van Hooijdonk bu transferle ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Algemeen Dagblad gazetesiyle bir röportaj gerçekleştiren Hooijdonk, Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki rekabete vurgu yaparken "Hollanda'da son 10 yıla baktığınız zaman Ajax, PSV Eindhoven ve Feyenoord üçgeninde nadiren oyuncu alışverişi olduğunu görürsünüz. Ancak Türkiye'de bu tip transferler daha yaygın. Örneğin Gökhan Gönül ve Jeremain Lens, Fenerbahçe'den Beşiktaş'a gitmişti." ifadelerini kullandı.

"Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek"

Fanatik'ten alınan habere göre, Babel'in Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda Siyah Beyazlı tribünler tarafından pek hoş karşılanmayacağını belirten Hollandalı eski frikik ustası, "Türkiye'de biri size çıkıştığında bunu surat ifadesinden çok net bir şekilde anlayabiliyorsunuz. Ancak bu, size manasız geliyor. Zira İngiltere'de durum çok daha farklı." değerlendirmesinde bulundu.

32 yaşındaki sol kanat oyuncusunun Galatasaray'a transfer olarak sportif açıdan doğru bir karar verdiğinin de altını çizen 49 yaşındaki eski futbolcu, "Galatasaray, bu sezon şampiyon oldu ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek. Babel'in gerçekten çok özel bir kariyeri oldu. Çaptan düşmüşken yeniden bu seviyelere dönebilen bir oyuncuya futbolda pek rastlamazsınız. Ancak onun şu an son derece fit olduğunu düşünüyorum. Eğer Galatasaray'da fazla oynarsa bir süre daha Hollanda Milli Takımı'nda yer alacaktır." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler