Beşiktaş Emlakjet 81-92 Pınar Karşıyaka (Maç Sonucu - Özet)

Feride Kara
15.10.2022 - 20:22 | Son Güncellenme: 15.10.2022 - 20:31

Basketbol Süper Ligi’nde Pınar Karşıyaka deplasmanda Beşiktaş Emlakjet’i 81-92'lik skorla mağlup etti. Mücadelede son anlar nefes kesti. İşte detaylar.

Beşiktaş Emlakjet 81-92 Pınar Karşıyaka (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 3. haftasında Beşiktaş Emlakjet ve Pınar Karşıyaka, Akatlar Arena’da karşı karşıya geldi. Deplasman ekibi Karşıyaka baştan sona önde götürdüğü mücadeleyi 92-81 kazarak ligde derecesini 3/3'e yükseltti. Ev sahibi siyah beyazlılar ise bu sezon henüz galibiyetle tanışamadı. 

Beşiktaş ilk yarıda siyah ikinci yarıda beyaz

Maça tutuk başlayan Ahmet Kandemir’in öğrencileri ilk yarı bittiğinde skorbord’a sadece 21 sayı yazdırabilmişti. Üçüncü çeyrek itibariyle rakibine direnmeye başlayan Beşiktaş maç içinde 24’e kadar çıkan farkı maçın sonlarında 6’ya kadar indirmeyi başardı. Maçı kaybetmesine rağmen Kara Kartallar, seyirci desteğinin iyice arttığı son çeyreği tam 16 sayı önde bitirmeyi başardı! 

Errick McCollum’un son çeyrekte eli titremedi

Pınar Karşıyaka’nın maçın ilk üç çeyreğinde sadece 5 sayı bulan Amerikalı gardı Errick McCollum son çeyrekte adeta Beşiktaş’ın dönüşüne dur diyen isim oldu. Daha önce ülkemizde Anadolu Efes ve Galatasaray Nef formaları da giyen tecrübeli oyuncu maçın son periyotunda rakip potaya tam 10 sayı bıraktı ve İzmir ekibinin galibiyeti korumasında kilit rol oynadı.

Pınar Karşıyaka’da uzunlar skor yükünü çekti Karşılaşmadan galip ayrılan Karşıyaka’da Dominikli pivot Angel Delgado 9/10 boyalı alan isabetiyle 19 sayı kaydederek maçın en skoreri olurken, Amerikalı uzun forvet Vittorio Brown %70 saha içi isabetiyle takımı adına 17 sayı kaydetti. Beşiktaş Emlakjet’te ise Okben Ulubay’ın 18, Gediminas Orelik’in 16 sayısı mağlubiyetin önüne geçemedi. 

Senin için hazırladığımız haberler