Pınar Karşıyaka sakin kaldı Fortitudo'nun şansı kalmadı

05.01.2021 - 21:34 | Son Güncellenme: 05.01.2021 - 21:48

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Pınar Karşıyaka, F Grubu'ndaki 4. maçında Fortitudo Bologna'yı Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nu konuk etti. Mücadeleden 80-69 galip ayrılan Kaf Kaf, Bilbao ile üst tur mücadelesine giriş yaptı; Fortitudo'nun son 16 şansı kalmadı.

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Maç belli bir seviyede ve düşük bir tempoda başladı. Yaklaşık ilk 1 buçuk dakikada sayı olmazken açılışı Fortitudo Bologna yaptı ve akabinde karşılıklı sayılar oldu. Maçtaki tek seri, Pınar Karşıyaka'dan 4-0'lık bir seri oldu. Boyalı alanda da Raymar Morgan ile Dario Hunt arasında bir boyalı alan mücadelesi vardı. Daha iyi defans yapan temsilcimiz ikinc çeyreğe 19-17 önde girdi.

Semih devreye girdi ara açıldı

İkinci çeyreğe Semih Erden ile etkili başlayan Kaf Kaf, daha sonra Tony Taylor ve Metecan Birsen'in basketleriyle 10-2'lik bir seri yaptı ve farkı çift hanelere çıkardı. (29-19, 7.18) İlerleyen dakikalarda her iki takım da birbirinden basit hatalar yapsa da, 10 sayılık farkı korumayı başaran Pınar Karşıyaka, devre arasında soyunma odasına 41-31'lik üstünlükle gitti. 

M'Baye - Morgan ikilisi İtalyanlar'ı zorladı

Üçüncü çeyrekte üçlüklerde etkili olan bir Fortitudo Bologna vardı ve İtalya temsilcisi, aradaki farkı 6 sayıya kadar düşürdü. Ancak Pınar Karşıyaka, Amath M'Baye'nin çok yönlü oyunu ve Raymar Morgan'ın boyalı alandaki etkisi ile aradaki farkın belli bir ölçüde korunmasını sağladı.
Son 10 dakikaya 57-49 önde giren Kaf Kaf, yer yer basit hatalar yapsa da, maçın genelinde sakin kalmayı başardı ve doğru hücumlarla oyunu kontrol altında tuttu. 

Mücadeleyi 80-69 kazanan Pınar Karşıyaka, 4 maç sonunda Bilbao gibi grupta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyete ulaştı. Yeşil Kırmızılılar'da Raymar Morgan 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Amath M'Baye de 15 sayı, 9 asist ve 4 ribaundla ektili bir performans ortaya koydu. Gruptan çıkma şansı kalmayan Fortitudo Bologna'da Dario Hunt 18 sayı kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler