Pınar Karşıyaka, Tahkim Kurulu'na başvuracak

30.06.2020 - 22:15 | Son Güncellenme: 30.06.2020 - 22:16

Türkiye Basketbol Federasyonu'nu (TBF), mali kriterlere uymadıkları gerekçesiyle Pınar Karşıyaka'ya 1 puan silme cezası verdi.

Konuyla ilgili kulüp resmi sitesinden açıklama yapan İzmir ekibi, "Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bugün gerçekleştirmiş olduğu yönetim kurulu toplantısında Mali Denetim Esasları Yönergesi çerçevesinde sunulan evraklarda, gelecek sezonun gelirlerine ilişkin eksik görülmesinden kaynaklı olarak takımımıza aşağıda paylaştığımız karar ile -1 puan ceza verildiği açıklanmıştır.

Geçmiş iki sezona ilişkin mali denetimler, gelir ve gider dengelerinin tamamı yönergeye uygun şekilde yapılmış ve bildirilmiş olmakla birlikte gerek mali kurul gerekse hukuk kurulu tarafından uygunluğu onanmış ve Ulusal Lisans hakkı verilmiştir. Ancak önümüzdeki sezona ilişkin sponsorluk sözleşmelerinin henüz imzalanmamış olmasından kaynaklı verildiği belirtilen cezaya ilişkin olarak, Türkiye Basketbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na gerekli itirazların yapılacağını öncelikli olarak belirtmek isteriz.

20 yılı aşkın süredir desteği süren sponsorumuz Pınar’ın vermiş olduğu niyet mektubunun ilgili kurul tarafından kabul görmemiş olması üzücü ve kabul edilemez bir durumdur.

Konunun takipçisi olacağımızı tüm Karşıyaka camiasına ve basketbol kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler