Darüşşafaka-Pınar Karşıyaka: 71-87 (Maç Sonucu-Özet)

17.12.2022 - 19:04 | Son Güncellenme: 17.12.2022 - 19:22

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 11. haftasında Pınar Karşıyaka, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşılaştığı Darüşşafaka'yı mağlup etti. İşte maç sonucu ve detaylar.

Darüşşafaka-Pınar Karşıyaka: 71-87 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında Darüşşafaka ile Pınar Karşıyaka takımı Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşılaştı. 

Karşılaşmanın ilk yarısını 31-50 önde kapatan Pınar Karşıyaka, maçı da 16 sayı farkla 71-87 mağlup etti.

Maçın en skorer oyuncusu Braian Angola oldu

Maçın en skorer oyuncusu Pınar Karşıyaka forması giyen Braian Angola oldu. Yıldız oyuncu maçı 16 sayı, 2 ribaund ve 6 asist ile tamamladı. 

İlgini Çekebilir
VİDEO | Derbide hakem ve kaleciye saldırdılar!
Habere Git

İzmir ekibinde Errick McCollum 14, Mindaugas Kuzmin 8, Vitto Brown 4, Angel Delgado 4, Kenan Sipahi 4, Thomas Akyazılı 3, Berkan Durmaz 8, Dusan Cantekin 2 sayı ile galibiyete katkı verdi.

Darüşşafaka da ise en skorer oyuncu 9 sayı ile Gabriel Olaseni oldu. İstanbul ekibinde Akwasi Yeboah 8, Antony Starks 7, Can Korkmaz 4, Wayne Cullough 4 sayı ile oynadı.

Ufuk Sarıca: "İlk yarıda kusursuz bir savunma anlayışımız vardı"

Karşılaşma sonrası Pınar Karşıyaka takımında başantrenör Ufuk Sarıca, açıklamalarda bulund. Kulüp resmi internet sitesine konuşan Sarıca, "Bugüne kadar kazandığımız önemli deplasman galibiyetlerine bir yenisini ekledik. Darüşşafaka güçlü bir takım, sert oynuyorlar. İlk yarıda kusursuz bir savunma anlayışımız vardı, aynı zamnda da hücumda topu paylaştık. Bütün maçı açık ara önde götürdük ancak ikinci yarıda maçtaki sertlik iyice arttı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Yunan yıldızla anlaşmaya vardı!
Habere Git

"Maçta yönetimsel hataların olduğu bir gerçek"

Söymeleliyim ki basketbol dışında bir sertlik vardı. Biz de hata yapıp zaman zaman tek topa, tek pasa oyunlar oynamaya başlayınca Darüşşafaka da karşılık verme şansı buldu. Yine de biz daha sakin kalıp son bölümü de iyi oynayıp, böylesine sert geçen bir maçın sonunda syakta kalarak kazanmak önemliydi.

Bizim kendi aramızda düzelteceğimiz, konuşacağımız, çalışacağımız şeyler olacak. Şunu da söylemeliyim ki, kazanıp kaybetmenin dışında, maçta yönetimsel hataların olduğu da bir gerçek. Bu bir basketbol müsabakası ve kurallar çok belli. Her takım, her oyuncu için aynı kuralların geçerli olması gerek. Bütün ekibimi galibiyetten ötürü kutluyorum" dedi.

Selçuk Ernak: "Maçın sonun kadar karakterimize uygun oynamamız gerekiyor"

Darüşşafaka Başantrenörü Selçuk Ernak ise, "Bizim bir, iki ya da üç periyot boyunca bir işi düzgün yapmamız bu ligde bizi iyi bir yere getirmez. Bizim maçın başından sonuna kadar karakterimize uygun oynamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Pınar Karşıyaka 21 Aralık Çarşamba günü saat 20.30'da Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Yunan ekibi AEK ile deplasmanda karşılaşacak. Darüşşafaka ise Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde 20 Aralık salı günü saat 20.00'de Hapoel Kudüs'ü konuk edecek.

Senin için hazırladığımız haberler