Tiago Pinto: ''Beşiktaş daha iyi başlar"

İsa Kethüda
19.10.2021 - 16:18 | Son Güncellenme: 19.10.2021 - 16:23

Ankaragücü haberleri... TFF 1. Lig ekiplerinden Ankaragücü'nün tecrübeli sol beki, Tiago Pinto, Beşiktaş-Sporting Lizbon maçı ile ilgili konuştu.

Tiago Pinto: ''Beşiktaş daha iyi başlar"

AJANSSPOR-HABER

Ankaragücü'nün tecrübeli sol beki Tiago Pinto, Beşiktaş-Sporting Lizbon maçı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 


Sportin Lizbon'un altyapısından yetişen Pinto, Beşiktaş'ın maça daha iyi başlayacağını söyledi. 

"Beşiktaş'ın maça daha iyi başlayacağını düşünüyorum"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Pinto, ''Beşiktaş'ın maça daha iyi başlayacağını düşünüyorum. Ama kim kazanır sorusunu cevaplamak çok zor olur. Sporting için lig şampiyonluğu çok daha önemli. Şampiyonlar Ligi'nde tecrübeleri fazla değil. Ama yetenekli oyunculardan kurulu ve burada kazanmak istiyorlar. Çok iyi oyunculara sahipler; ama bundan daha önemli olan kolektif anlayışa sahip olmaları. Gerçek bir takım oyunu oynuyorlar. Bu da teknik direktör Ruben Amorim sayesinde.

"Sporting altyapısından yetiştim"

Amorim'in çalıştırdığı takımlara karşı çok oynadım. Gerçekten mükemmel bir teknik direktör. Sporting Lizbon'u mükemmel bir takım hâline getirdi. Beşiktaş, takımı oyununu çok iyi oynayan bir takıma karşı oynayacak. Sporting altyapısından yetiştim. Benim için özel bir kulüp. Futbolcu olmamda, kişiliğimin gelişmesinde belirleyici oldu. Ama ben profesyonelim ve taraftarlık duygusu ile hareket etmiyorum. Sadece oynadığım takımda başarılı olmayı düşünüyorum'' dedi. 

"Süper Lig'de olmak için her şeyi yapacağız"

Ankaragücü olarak amaçlarının tekrar Süper Lig'e çıkmak olduğunu belirten Portekizli sol bek, ''Yenilenmiş, ama kısa sürede oynama alışkanlığı kazanan bir takım olduk. Bandırma deplasmanında belki iyi oynamadık; ama sonuç alıyoruz. Tekrar Süper Lig'de olmak için her şeyi yapacağız; her maç için ayrı yoğunlaşıyoruz. Tek tek maçlara bakıyoruz. Sonunda şampiyon olacağız. Buna inanıyorum'' şeklinde konuştu. 

33 yaşındaki başarılı sol bek oyuncusu, bu sezon sarı-lacivertli takım ile 9 maçta sahaya çıktı. Pinto'nun Başkent ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2022 yılına kadar devam ediyor. 

Senin için hazırladığımız haberler