Pique, La Liga yönetimini eleştirdi!

12.05.2020 - 13:34 | Son Güncellenme: 12.05.2020 - 13:39

İspanya Ligi'nde 12 Haziran itibarıyla maçların yeniden başlaması planlanıyor. La Liga yönetiminin açıklamasına Barcelona forması giyen Gerard Pique'den eleştiri geldi. Pique, görüşünü net bir dille ifade etti.


DIŞ HABER/AJANSSPOR

La Liga Başkanı Javier Tebas, koronavirüs sebebiyle zorunlu olarak ara verilen lige 12 Haziran itibarıyla devam etmeyi düşündüklerini açıklamıştı. Bu tarihle ilgili çeşitli eleştiriler yapılırken, Barcelona forması giyen Gerard Pique de ligin yeniden başlangıç tarihini eleştiren isimler arasında yer aldı.

Pique: "Bir süre daha beklemenin kimseye zararı olmaz"

Katalan ekibinin dünyaca ünlü defans oyuncusu Pique, öncelikle uzun bir aradan sonra futbol oynamanın sakatlık riskini artırdığı görüşünde. Pique, "Uzun bir süredir sahalaran uzak kalmak dezavantaj. Sakatlık riski yüksek. Bence bir süre daha beklemenin kimseye zararı olmaz" diye konuştu.

Pique: "Şampiyon ilan edilmek istemeyiz"

Öte yandan başka ülkelerde olduğu gibi ligin tescili tartışmaları İspanya'da da yapıldı. Pique bu konuda net bir tavır ortaya koyarak, "Biz lideriz ama şampiyon ilan edilmek istemeyiz. Bu çok çirkin olur" ifadelerini kullandı.

La Liga'da puan durumu nasıl?

İspanya Ligi'nde Barcelona 27 maç sonunda 58 puan toplayarak zirveye yerleşmişti. Katalanların en yakın takipçisi Real Madrid'in 56 puanı bulunuyor. Bu iki takımı ise 47 puanla 3. sıradaki Sevilla izliyor.

Senin için hazırladığımız haberler