Gerard Pique ile Barcelona yol ayrımında

Feride Kara
14.06.2022 - 00:13 | Son Güncellenme: 14.06.2022 - 00:48

Barcelona Teknik Direktörü Xavi'nin gelecek sezon kurmak istediği kadroda Gerard Pique'yi düşünmediği ve oyuncunun gönderilmesini istediği iddia edildi.

Gerard Pique ile Barcelona yol ayrımında

Dünya futbolunun en büyük takımlarından biri olan Barcelona'da sular durulmuyor. Katalan ekibinin teknik patronu Xavi eski takım arkadaşı Gerard Pique'yi kadrosunda düşünmediği ve oyuncu için Barcelona günlerinin sonuna geldiği yazıldı.

Xavi kalmasını istemiyor

Mundo Deportivo'nun haberine göre yüksek maaşı, sık sakatlanışı ve özel hayatında yaşadığı sorunlar nedeniyle Xavi Pique'yi gözden çıkardı ve bunu oyuncuya bildirdi. Barcelona altyapısından çıkan Pique 602 maçta forma giyerken Barça ile 3 Şampiyonlar Ligi, 8 LaLiga, 3 Kulüpler Dünya Kupası, 7 Copa Del Rey, 6 İspanya Süper Kupası ve 3 UEFA Süper Kupası kazanandı.

Shakira ile ayrıldı

Geçtiğimiz haftalarda İspanyol futbolcu eşi Shakira’yı aldattığı iddiaları ile gündeme gelmişti. Daha sonrasında Pique’in Shakira’yı aldattığı kadının futbolcunun Barcelona’daki takım arkadaşı Gavi’nin annesi olduğu gündeme bomba gibi düşmüştü. İspanyol medyasına göre Pique aldatma olayının ardından Shakira tarafından evden kovulmuş ve birkaç hafta ayrı yaşamıştı. Aldatma iddialarının gündeme gelmesi sonrası Shakira ve Pique’den ortak bir açıklama gelmiş ve ikili ayrıldıklarını duyurdukları için üzgün olduklarını ve en büyük önceliklerinin çocukları olduğunu ve bu nedenle onların iyiliği için mahremiyet istediklerini söylemişti.

İlgini Çekebilir
Shakira-Pique ayrılığı sonrası Suzy Cortez'den olay itiraf! Mesajlar attı
Habere Git

Barcelona'nın Pique'ye 40 milyon euro borcu var

Xavi, Shakira ile ayrılığı gündeme bomba gibi düşen Pique’e takımda artık ihtiyaç duyulan biri olmadığını, saha dışındaki sayısız sorunlu davranışı yüzünden ve kötüleşen fiziksel durumu nedeniyle Nou Camp’ten ayrılabileceğini ve takımda bir geleceğinin olmadığını söyledi. Ayrıca Xavi’ye göre İspanyol futbolcunun ticari çıkarları da söz konusu. Şu anda FC Barcelona’nın gecikmiş ödemeler ile Pique’e yaklaşık 40 milyon Euro borcu olduğu tahmin ediliyor. Bir başka iddiaya göre ise kulüp, Pique’in 2014’te Carles Puyol’un takımdan ayrılırken yaptığı gibi takımın kendine borçlu olduğu paranın bir kısmından vazgeçmesini umuyor.

Saha dışı davranışları dikkat çekmişti

Xavi tarafından saha dışındaki davranışları yüzünden eleştirilen Pique birkaç yıl önce park cezası aldıktan sonra bir polis ile tartıştığı için yaklaşık 8 bin sterlin para cezası almıştı. Ayrıca teknik adam tarafından ticari çıkarları olduğu söylenen Pique, takımı Barça’nın sponsoru Rakuten’in kurucusu Hiroshi Mikitani’nin de aralarında bulunduğu 4 ortaklı Kosmos Holding adlı bir spor ve medya yatırım holdinginin kurucusu. Ayrıca ünlü şarkıcı Shakira ile olaylı bir şekilde evliliğini bitiren Pique taraftarların tepkisini toplamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler