Pisa'dan Morutan açıklaması: Bonservisi alınacak mı? Galatasaray...

Ali Bozkurt
29.11.2022 - 16:15 | Son Güncellenme: 29.11.2022 - 16:25

Süper Lig ekibi Galatasaray'dan İtalya Serie B takımlarından Pisa'ya satın alma opsiyonlu olarak kiralanan Olimpiu Morutan için açıklama geldi. Bonservisi alınıyor mu? Detaylar...

Pisa'dan Morutan açıklaması: Bonservisi alınacak mı? Galatasaray...

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın Romanya'dan transfer ettikten sonra bir türlü takıma ve ülkeye alışamayan genç oyuncu Morutan için kiralık olarak gittiği Pisa'dan açıklama geldi. Cimbom'dan sene sonuna kadar kiralık ve satın alma opsiyonlu olarak transfer edilen genç oyuncunun bonservisi alınacak mı? Detaylar...

En fazla skor katkısı yapan isim oldu

Galatasaray'dan kiralık olarak gittiği Serie B takımı Pisa'da 12 karşılaşmada görev alan Morutan, 4 gol atarken 5 asist yapma şansı yakaladı. Rumen oyuncu, takımda en fazla skor katkısı üreten isim oldu.

Bonservisi alınacak mı?

Fanatik'te yer alan habere göre, Pisa Sportif Direktörü Cladio Chiellini Rumen oyuncu ile ilgili olarak Fanatik.com.tr'den Burak Özdemir'e; "Açıkçası Morutan'dan çok memnunuz. Gösterdiği performanstan dolayı çok mutluyuz. Haziran ayında görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın devre arası planı: Luis Muriel
Habere Git

Opsiyonlu kiralandı

Galatasaray, 150 bin Euro'ya kiralık olarak gönderdiği Morutan'ı sözleşmesine satın alma opsiyonu da ekledi. Serie B ekibi Pisa, oyuncuyu satın almak isterse sözleşmede yer alan  5.5 milyon Euro'yu Galatasaray'ın hesabına yatırmak zorunda kalacak. 

25 maç opsiyonlu

Pisa, satın alma opsiyonlu olarak kiralanan genç oyuncuyu ayrıca 25 maçta 45 dakika forma giymesi halinde otomatikten satın almak zorunda kalacak. 

Galatasaray formasıyla Süper Lig 'de 13'ü ilk 11 olmak üzere 26 maçta görev yapan Olimpiu Morutan, üç kez gol sevinci yaşarken, üç kez de asist yapma başarısı gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler