Pistlerden Fenerbahçe'ye mi? İşte Andre Villas-Boas'ın planı...

03.06.2021 - 11:32 | Son Güncellenme: 03.06.2021 - 13:45

Fenerbahçe'nin teknik direktör adaylarında biri de Portekizli Andre Villas-Boas oldu. Peki, Andre Villas-Boas'a başka hangi kulüpler talip, o ne düşünüyor? İşte yanıtı...

Pistlerden Fenerbahçe'ye mi? İşte Andre Villas-Boas'ın planı...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig’de sezonu 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe’de gözler yeni teknik direktöre çevrildi. Emre Belözoğlu ile yolların resmi olarak ayrılmasının ardından gündeme gelen isimlerden biri de Andre Villas Boas oldu. Portekizli çalıştırıcıyla ilgili dikkati çeken gelişmeler yaşanıyor. Detaylar haberde… 

Boas’a Lazio da talip

Fenerbahçe’de yönetim teknik direktör aday listesini geniş tutarken, Andre Villas-Boas da listeye giren isimlerden biri oldu. Ancak; Portekizli için Fenerbahçe’ye rakip çıktı. Boas’a İtalya’dan Lazio da talip. 

Daha önce Fenerbahçe forması giyen Vedat Muriç’in takımı Lazio; iki teknik direktör adayı üstünde duruyor. Bu isimlerden biri Maurizio Sarri olurken, diğeri ise Andre Villas Boas. 

Sarri olmazsa Boas!

Lazio kulübü şu ana kadar Sarri ile görüşme yapsa da olumlu bir sonuç çıkmadı. Sarri’nin kadro planlaması ve transfer konusunda Lazio yönetimiyle uzlaşı sağlayamadığı, deneyimli teknik adam olmazsa rotanın 43 yaşındaki teknik adama çevrileceği belirtildi. 

Lazio Başkanı Lotito ile toplantı

Hatta Lazio, Andre Villas-Boas ile bir toplantı planladı ve iddialara göre; Portekizli şu sıralarda İtalya’da bulunuyor. Söz konusu görüşme Lazio Başkanı Claduio Lotito ile Boas arasında olacak. 

Serie A’de ilk deneyimi olabilir

Daha önce Jose Mourinho’nun da yardımcılığını yapan ve ‘Küçük Mourinho’ olarak lanse edilen teknik adam, Porto, Chelsea, Tottenham, Zenit ve Marsilya’da çalışmıştı. Eğer İtalya’ya giderse ilk Serie A deneyimi olacak. 

İtalyan basınında yer alan haberlere göre; Lazio Başkanı Lotito, Avrupa’da başarılı bir takım istiyor. Aynı zamanda bir felsefe oturtmak istemesi nedeniyle de potansiyeli yüksek teknik adamlarla çalışmayı arzu ediyor. 

Bu arada Lazio, Sarri ve Boas ile anlaşamazsa Sinisa Mihajlovic ve İtalya’yı çok iyi bilen Dejan Stankoviç ile de temas kurma planı yapıyor.

Usta-çırak rakip olabilir 

Villas Boas eğer Lazio ile anlaşırsa ustası ve şu anda Roma’nın başında olan Jose Mourinho ile de rekabet içinde olacak. İtalya’daki bazı yorumcular bu rekabetin ligin kalitesine yansıyacağı yorumlarını yapıyor. 

Muriç için ilginç detay 

Andre Villas Boas, eğer Lazio’nun başına geçerse Muriç ile ilgili kararı o verecek. Kosovalı golcü yeni teknik direktörü bekliyor. Şayet Boas Fenerbahçe ile anlaşırsa ve Muriç de sarı-lacivertlilere gelirse yine Muriç ile aynı takımda buluşmuş olacak. 

Boas’ın handikapları neler? 

Son olarak Marsilya’da çalışan ‘Küçük Mourinho’ yönetimle ciddi anlamda ters düştü. Transferler konusunda anlaşma sağlanamaması ve Ligue 1’deki performansı sonrası sert eleştiriler de Marsilya kariyerini noktalamasına neden olmuştu. Takımdan ayrılırken de “Ben Marsilya’dan hiçbir şey istemiyorum. Ne transfer ne de başka şey! Sadece ayrılmak, vedalaşmak istiyorum” diyerek de serzenişte bulunmuştu. 

İnatçı özelliği 

4-3-3 sistemini kullanan ve zaman zaman maça ve rakibe göre de farlı varyasyonlar planlayan Andre Villas Boas, Porto’da 4 kupa kazanırken, Zenit’te ise 3 kupa kazandı. Marsilya’da ise 2019-20 sezonunda ikincilik elde etti. Portekiz basını, Boas’ın yönetimlerle ilişkileri düzenleme noktasında bazen inatçı olduğu yorumlarını yapmıştı. 

Deşarj olma vakti…

Andre Villas Boas’ı babası küçükken Formula 1 yarışlarına götürüyordu. Hatta amcası 2 kez Dakar Rallisi’ne katılmıştı. Boas, aileden gelen bu sevgi sebebiyle yarışlara katıldı. Portekiz Rallisi, Portekiz için çok önemli ve prestije sahip. Boas, Carlos Sainz, Miki Biasion gibi isimlerden de övgü dolu sözlerle bahsetmişti. 

Teknik direktörlük yapmak istiyor mu? 

Andre Villas Boas’ın teknik direktörlük kariyeriyle ilgili yaptığı bir plan var. 15 yıllık bir kariyer düşünen Boas, bunun 11 yılını geride bıraktı. 4 yıl daha teknik direktörlük yapacak. Boas’ın gözü Dünya Kupası’nda yer alabilecek bir takımda çalışmak. Bunun için EURO 2020’yi takip edecek. Kararını da ondan sonra verecek. Fakat; Boas, sürpriz ve proje takımlara da ‘hayır’ demeyecek. 

Maaşı ve maliyeti ne kadar? 

Andre Villas Boas, kariyerinde yeniden bir toparlanma sürecine girmek istiyor. Marsilya’daki yıllık kazancının 600 bin Euro olduğu Fransız basını tarafından yazılmıştı. Boas’ın Çin’de Shanghai SIPG’de görev aldığında ise 13 milyon Euro kazandığı öne sürülmüştü. 

Senin için hazırladığımız haberler