Miralem Pjanic, Çalıştığı En İyi Teknik Direktörü Açıkladı!

Akın Ungan
21.01.2022 - 14:59 | Son Güncellenme: 21.01.2022 - 15:22

Beşiktaş'ın, Barcelona'dan kiralık olarak transfer ettiği yıldız oyuncu Miralem Pjanic, şimdiye kadar çalıştığı en iyi teknik direktörü açıkladı. İşte detaylar...

Miralem Pjanic, Çalıştığı En İyi Teknik Direktörü Açıkladı!

Spor Toto Süper Lig'de istediği performansı gösteremeyerek, şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde azaltan Beşiktaş'ın, sezon başında kadrosuna Barcelona'dan kiralık olarak kattığı yıldız futbolcusu Miralem Pjanic, sosyal medyada bazı açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya platformlarından Twitter'da, bir sohbet odasında gerçekleştirdiği röportajda dünyaca ünlü yıldız, karşyer boyunca çalıştığı en iyi teknik direktörü açıkladı.

"Onunla büyük adımlar attım"

Miralem Pjanic, beraber çalıştığı en iyi teknik direktörün, şimdilerde Juventus'a geri dönen, Massimiliano Allegri olduğunu söyledi. 31 yaşındaki orta saha, "Allegri, bugüne kadar çalıştığım en iyi teknik direktör. Onunla büyük adımlar attım. Futbola başka bir açıdan bakmamı öğreterek beni daha iyi bir oyuncu yaptı. Birbirimizi mükemmel şekilde anlamıştık." dedi.

Pjanic sözlerine, "Onunla geçirdiğim üç yıl harikaydı. Juventus ile her şeyi kazandık ki Şampiyonlar Ligi'nde de finale ulaşmıştık. Kazanamasak da Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkmak, Serie A şampiyonluğu, İtalya Kupası ve Süper Kupa'yı kazanmak çılgıncaydı. Harika bir teknik direktöre sahip harika bir takımdık" diyerek devam etti.

"Beni ne pahasına olursa olsun isteyen oydu"

Roma'da beraber çalıştığı Luis Enrique hakkında da övgü dolu sözlerde bulunan yıldız, "İtalya'da beni ne pahasına olursa olsun isteyen oydu. Onda özel bir şey vardı. Ne yazık ki bir sezon birlikte çalıştık ama harika bir yıldı. Sarri ve Spalletti de iki harika teknik direktör" ifadelerini kullandı.

Miralem Pjanic'in kariyeri

2 Nisan 1990 doğumlu Miralem Pjanic, Schifflange Altyapısı'nda futbola başlarken, Metz Altyapısı'na transfer oldu. Burada A Takım'a kadar yükselmeyi başlayan Bosna Hersekli yıldız, Olympique Lyon, Roma, Juventus ve Barcelona gibi büyük kulüplerde forma giydi. Pjanic, son olarak İspanyol devi Barcelona'dan, Beşiktaş'a kiralık olarak transfer oldu.

Kariyerinin en iyi dönemleri Roma ve Juventus

Kariyerinin en iyi dönemlerini Roma ve Juventus takımlarında geçiren Pjanic, Roma'da 185 maçta 30 gol, 44 asist yaparken, Juventus'da ise 178 karşılaşmada 22 gol atıp, 41 asist yaptı. Juventus'dan Barcelona'ya tam 60 Milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olan Miralem Pjanic, burada teknik direktör Koeman ile anlaşamadı. Katalan ekibinde 30 karşılaşmada görev alan Boşnak oyuncu, skora herhangi bir katkıda bulunamadı.

Beşiktaş karnesi

Bu sezonun başında Barcelona'dan kiralanan Miralem Pjanic, Beşiktaş forması ile 14 Süper Lig, 3 Şampiyonlar Ligi, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa karşılaşmasına çıktı. Pjanic, Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez arkadaşlarına gol pası verirken, Siyah-Beyazlı takımda henüz gol sevinci yaşayamadı.

Senin için hazırladığımız haberler