PlayStation 5'te yeni özellik!

25.02.2020 - 01:56 | Son Güncellenme: 24.02.2020 - 22:59

PlayStation 5'te yeni özellik!

2020 yılının dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen PlaySatation 5 ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni çıkan bir habere göre PlayStation 5'te yapay zeka desteği olacak. Sony oyuncular oyun oynarken zorlandıkları anda onlara yardım edecek yapay zekalı asistan için patent aldı.

Her geçen gün hakkında yeni bir haber çıkan PlayStation 5 ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Sony'nin yeni aldığı patent, oyunculara yapay zeka destekli oyun içi yardım özelliği sunacağını gösterdi.

Patentin başlığında yazan "Oyun içi kaynak yardım platformu" isimli özellik, oyuncuların oyun oynadıkları sırada zorlandıkları yerlerde onlara yardım edecek.

Ortaya çıkan patent görsellerinde yeni özelliğin nasıl çalışacağı hakkında bazı bilgiler elde edilebiliyor. Ortaya çıkanlara göre, zorlu bir düşmanla karşı karşıya kaldığınızda PlayStation, diğer oyuncuların bu düşmana karşı neler yaptıklarını ve ne şekilde kazandıkları hakkında ipuçları veriyor.

Tabi bu durum biraz hile yapmaya da giriyor olabilir. Zorluklarıyla meşhur olan oyunların boss savaşlarında nasıl geçileceğini kendimiz keşfetmek yerine, ipucu almak oyunun zevkini düşürebilecek bir durum. Tabii Sony bu özelliği sürekli açık yapmayacak. Kullanıcılar istedikleri zaman kullanabilecekler.

Sony ile Lexus'un ortak çalışmasından doğan görsellerde hangi resmin gerçek hangi resmin oyun olduğunu söylemek gerçekten güç. 

Şu anda PlayStation 4 üzerinde çekilen oyun içi görüntüler, biraz elden geçirildi ve  bu sayede daha gerçekçi görüntüler elde edildi. Yani yeni nesil konsolların grafik performansına yaklaştırıldı da diyebiliriz. Ortaya çıkan sonuçlarda hangi resmin gerçek olduğunu anlayamıyorsunuz. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler