Podolski Antalya'nın tanıtım yüzü olacak

02.10.2020 - 11:11 | Son Güncellenme: 02.10.2020 - 11:17

Antalyaspor Kulübü, şehrin tanıtımı için kolları sıvıyor. Kırmızı-Beyazlılar, Lukas Podolski'nin de turizm elçiliği görevini üstleneceği proje kapsamında Antalya'nın birçok yerini gezerek, şehri tüm dünyaya tanıtmayı planlıyor.

Podolski Antalya'nın tanıtım yüzü olacak

Koray GEÇGEL-AJANSSPOR

Antalyaspor Kulübü'nün geçen sezon uygulamaya koyamadığı tanıtım projesi için yeniden düğmeye basılıyor. Geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında yapılması planlanan tanıtım projesi, pandemi engeline takılırken çalışmalar rötarlı olarak yeniden başladı.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk'ün önerisiyle hayata geçirilmeye çalışılan proje için Antalyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Melih Beken, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege ve Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol bir araya gelerek gerekli planlamalar yapıldı.

Patara ile başlıyor

Proje kapsamında geçen sezon yapılması planlanan okul gezileri ve söyleşiler, pandemi sebebiyle rafa kaldırılırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020'nin Patara yılı olarak belirlenmesi gerekçesiyle yapılacak gezinin ilk adresi de Patara olacak.

İlk gezi milli arada yapılacak

Sosyal medyadaki 15 milyon takipçisiyle tanıtıma büyük katkısı olacağı düşünülen Lukas Podolski'nin yer alacağı Patara'ya yapılacak ilk gezi, Süper Lig'e verilecek milli arada düzenlenecek. Patara, St. Nicholas Kilisesi ve Xanthos Antik Kenti'ni gezecek futbolcular, tanıtım filminin de yüzleri olacak. Yapılacak çekimlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Valiliği tarafından da kullanılması planlanıyor.

İkinci adres Aspendos

Tanıtım gezileri Patara bölgesiyle sınırlı kalmayacak. Antalyasporlu futbolcuların yer alacağı programda Aspendos Antik Kenti'nin bulunduğu bölgeye gezi yapılması planlanırken, futbol sezonunun devam etmesi sebebiyle net bir tarihin belirlenemediği ifade edildi.

"Dünyanın her yerine ulaşmak istiyoruz"

Pandemi sebebiyle geçen sezon uygulamaya koyulması planlanan tanıtım projesinin bu döneme kaldığını vurgulayan Melih Beken, "Havalar tam olarak soğumadan bu çalışmaya başlamak istedik. Antalya'nın tanıtımı için elimizden geleni yapacağız. Bu çalışma için bir zaman ya da mekan sınırlaması olmayacak. Karain Mağarası'ndan Termessos'a, Güver Uçurumu'ndan Kaleiçi ve Konyaaltı Sahili'ne kadar pek çok yeri gezip tanıtım filmi çekeceğiz. Yaptığımız bu çalışmaları da dünyanın her yerine ulaştırmak için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler