Podolski'den Bayern Münih'e Galatasaray ve Muslera uyarısı

İsmail Keles
23.10.2023 - 13:42 | Son Güncellenme: 23.10.2023 - 13:47

Galatasaray-Bayern Münih maçı öncesi Lukas Podolski, karışlaşmayı değerlendirdi "Harika bir maç olacak" dedi. Galatasaray'ın son 10-15 yılın en iyi kadrosunu kurduğunu söyleyen Poldi, Muslera konusunda Alman ekibini uyardı.

Podolski'den Bayern Münih'e Galatasaray ve Muslera uyarısı

AJANSSPOR - HABER

Polonya kökenli Alman oyuncu ve hala futbola Polonya'nın Górnik Zabrze takımında devam eden Lukas Podolski, Galatasaray-Bayern Münih maçını değerlendirdi. Bayern Münih, internet sitesine röportaj veren 38 yaşındaki isim, Türkiye'yle özel bağı, döner kebap dükkanları, Galatasaray ve Bayern Münih günleriyle ilgili konuştu.

Türkiye ve döner kebap dükkanları

Türkiye'de 3.5 yıl oynadığının hatırlatılması ve döner kebap dükkanlarının varlığının bununla ilgisinin olup olmadığıyla ilgili olarak Lukas Podolski, "Türkiye'yle daha önce de bağlantılarım vardı; çünkü bir çok Türk arkadaşla birlikte büyüdüm. Bir şey açık ki; herkes döneri sever (Gülüyor). Ancak Türkiye ve İstanbul'daki zamanım bu iş alanına yönelmemde etkili oldu" dedi. 

Dönerle dünyaya açılacak

Polonya'da bir döner kebap dükkanı açmanın planlarını yapan Podolski, "Londra, Milan ve Münih'te ne zaman şube açacaksın?" sorusuna, "Almanya'da şu anda 50 şubemiz var. Zabrze'de de bir döner dükkanı açmak her zaman hedefimdi. Polonya ilk ülke dışı lokasyonumuz. Ancak Londra, Milan ve Münih de düşünülebilir yerler. Yavaş yavaş büyümük istiyoruz. İyi bir döner her şehrin işine yarar" yanıtını verdi.

"Bayern beni bugün olduğum kişi yaptım"

Bayern Münih'te futbol oynadığı dönemlerle ilgili olarak ise Podolski, "Dışarıdan bakıldığında bazen bu şekilde gösterilmese de güzel ve başarılı bir dönemdi. Genç bir oyuncu olarak Baymern'de oynamak beni bugün olduğum kişi yaptı. Kulübün kazanma mentalitesini aldım. 2008'de lig ve kupa şampiyonluğu kazandık ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadık. Şehirdeki konvoyu hala hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray maçı... "Orada rakip olarak bile oynamak her zaman güzel"

Galatasaray'da 2015'ten 2017'ye kadar oynadığının hatırlatılması ve ve Bayern'in maç öncesi neye hazırlıklı olması gerektiği soru üzerine de Podolski, "Harika bir maç olacak. Muhteşem bir stadyum ve muhteşem bir atmosfer var. Çok özel çünkü tüm taraftar sizinle geliyor takımını destekliyor. Orada kendi sahamızdaki her maçtan keyif aldım. Orada rakip olarak bile oynamak her zaman güzel. Çünkü Galatasaray Türkiye sınırlarının ötesinde de popüler ve İstanbul küresel bir şehir. Şu anda özellikle Manchestar'daki galibiyetten sonra Galatasaray'da büyük bir heyecan var. Güçlü bir takım kurdular ve gerçekçi bir kadroya sahipler. Grupta ilerleme şansı var, bu nedenle stadyumda canlı bir ortam olacak ve herkes harika bir atmosferi sabırsızlıkla bekleyebilir" övgüsünde bulundu.

Podolski'den Galatasaray övgüsü: Son 10-15 yılın en iyi Galatasaray'ı

Galatasaray'daki oyuncuları ve yazın yapılan Ziyech ile Zaha gibi önemli isimleri değerlendirmesi istenen Podolski, "Galatasaray teknik olarak muhtemelen son 10-15 yılın en iyi takımına sahip. Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde kalitelerini gösteriyorlar. Takım atmosferi iyi olduğunda ve bu poztiflik devam etitğinde bu sezon çok şey başarabilirler. Kaleci Fernando Muslera, taraftarların favorisi. Çok tecrübeli bir kaptan. Tecrübesi ve aurasıyla savunmaya ve takım arkadaşlarına yön veren çok iyi bir kaleci. Duygusal bir karakter, sesi yüksek ve güçlü bir şut durdurucu. Onu yenmek kolay olmayacak" sözleriyle Bayern Münih'i uyardı. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray- Bayern Münih maçında kimler eksik? İşte sakatlıklar
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler