Podolski'den flaş cevap: "Kalacağımı sanmıyorum"

04.03.2021 - 15:21 | Son Güncellenme: 04.03.2021 - 15:28

Antalyaspor haberleri... Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da forma giyen Lukas Podolski, Fenerbahçe maçı öncesinde konuştu. Podolski, Antalyaspor'dan ayrılacağı yönünde mesaj verdi. Peki Podolski, Mesut Özil hakkında ne düşünüyor? İşte detaylar...

Podolski'den flaş cevap: "Kalacağımı sanmıyorum"

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da forma giyen Lukas Podolski, Fenerbahçe maçı öncesinde açıklamalar yaptı. Takımdaki geleceği hakkında net konuşan Podolski, eski takım arkadaşı Mesut Özil'in durumu, formda golcüler Mostafa Mohamed ve Aaron Boupendza'ya da değindi. Detaylar haberde... 

Podolski'den oyun sistemine eleştiri: "Asla bu şekilde oynamamıştım"

Fanatik'e bir röportaj veren Lukas Podolski, ilk 11'de olmadığı için memnun olmadığını ifade etti. Alman golcü, "Her zaman sahada olmak ve 3 puan için savaşmak isteyen bir oyuncuyum. Teknik ekip sistemi değiştirdi ve daha fazla savunma anlayışıyla oynamayı tercih etti. Temel sistemimiz olarak 6-3-1'e döndük. Daha önce forma giydiğim Bayern Münih, Arsenal, Vissel Kobe ya da diğer takımlarında asla bu şekilde oynamamıştım ama şimdi böyle oynuyoruz. Hücum oyuncuları için buna alışmak gerekiyor" dedi.

"Umarım kazanmak için daha fazla risk alırız"

Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak Podolski, "Şansımızın olduğunu düşünüyorum. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı son oynadığımız maçlarda sahadan beraberlikle ayrıldık. Umarım kazanmak için daha fazla risk alırız. Ligde namağlup (11 maç) yolumuza devam ediyoruz ve bu seriyi devam ettirmek istiyoruz. Türkiye Kupası'nda yarı finaldeyiz ve kupayı kazanabiliriz. Açıkçası bu takımın ve Antalyaspor'un şu an bulunduğumuz konumdan daha fazla potansiyeli olduğunu düşünüyorum. İyi takımlara karşı oynamak ise her zaman güzeldir. Mesut, Sinan ve Nazım gibi eski takım arkadaşlarımla tekrar görüşeceğim için de ayrıca mutluyum" diye konuştu.

"Mesut ile Türk sucuğunu seviyoruz"

Mesut Özil ile İngiliz ekibi Arsenal'den takım arkadaşı olan Podolski, yıldız oyuncunun Fenerbahçe'deki performansı için de değerlendirmelerde bulundu. Poldi, "Onunla çok iyi bir dostluğumuz var. Arsenal ile Almanya Milli Takımı'nda uzun yıllar beraber oynadık ve çok başarılı olduk. Özellikle milli takım kamplarında çok güzel zamanlar geçirdik. Mesut'la, Türk sucuğunu çok seviyoruz. Bu yüzden turnuvalar öncesinde hep sucuk siparişi verirdik. Her zaman diğer arkadaşlarımızla birlikte milli takımda iyi bir atmosfere sahiptik. Bu birlikteliğin katkısıyla başarılı olduk" dedi.

Mesut Özil'i diğer oyunculardan ayıran özellikleri hakkında...

Özil'i diğer oyunculardan ayıran özelliklerinin sorulması üzerine Podolski şu yanıtı verdi: 

"Çok iyi bir sol ayağı ve oyun görüşü var. Kilit paslar atabiliyor. Sadece son paslardan bahsetmiyorum. Takım için doğru kararları verir ve mükemmel bir tekniği vardır. Bunlar onun en önemli özellikleri. Kariyerinde Almanya Milli Takımı ve çok iyi kulüplerde forma giydi. Gerçek olan; onun harika bir oyuncu olması, Dünya Kupası'nı kazanması, iyi takımlarda oynaması ve başardıkları... Başka söylenecek bir şey yok."  

Özil transferi şampiyonluk getirir mi?

Mesut Özil'in şampiyonluğu kazandırıp kazandıramayacağı sorusuna da Podolski, "Şampiyonluk için iyi oyuncular sizi bazen başarıya götürüyor ama tek bir futbolcu, size her zaman kupalar kazandıramaz. Bu sezon yarışta 4 takım var ve puan farkı da az. Trabzonspor, Fenerbahçe'ye kaybederek avantaj kaybetti ama hâlâ çok maç var. Yoğun bir sezon geçiriyoruz. Mental anlamda çok iyi olmak gerek. Genelde insanlar her hafta alınan skorlar üzerine konuşuyor ama lig bir maraton gibidir. Sakatlık, koronavirüs, kartlar ve hakem kararları da sonuca etki edecek" yorumunu yaptı. 

"Mesut Özil'e tavsiyem yok"

Podolski eski takım arkadaşını performansı ve ona tavsiyesinin ne olduğunun sorulmasının ardından ise "Mesut'un, Süper Lig'de çok fazla maçını izleme şansı bulamadım. Zaten Fenerbahçe'nin de genelde maçlarını izlemiyorum. Galatasaray'a, sahalarında yenildikleri son derbiyi izledim. Mesut'a zaman verilmesi lazım. Kariyerinde çok üst düzey liglerde oynadı ve kalitesini mutlaka en iyi şekilde gösterecektir. Tavsiye vermeyi sevmem. Mesut ve ailesi Türk. Bu ülkeyi çok seviyorlar. Ailesi de yanında. Çok iyi bir futbolcu. Buraya adapte olması önemli. Süper Lig, onun için yeni bir lig ve yeni şeyler öğrenecek. Saha içi konusunda d ona vereceğim bir tavsiye yok" dedi.

Mohamed ve Boupendza yorumu: Birkaç iyi sezon geçirmeniz gerek

Golcü futbolcu, eski takımı Galatasaray'ın Mısırlı golcüsü Mostafa Mohamed ile Hatayspor'da oynayan Aaron Boupendza'yı da değerlendirdi. Alman futbolcu, "Futbola aşırı bağımlı insanlar, kısa süredeki başarıları abartırlar. İyi bir oyuncu olmak için birkaç yıl başarılı sezonlar geçirmelisiniz. Falcao'nun sakatlığı sonrası Galatasaray Mohamed'i aldı ve şu an çok iyi oynuyor, takımına maç kazandırıyor. Boupendza da çok iyi. Başka kulüplerin onu istemesi çok normal. Özellikle Boupendza'nın, düşük bir ligden buraya gelip harika bir performans göstermesi çok önemli. Tabii ki futbolcular burada iyi performans gösterebilir, ancak diğer liglerde bunu yapmak farklı bir şey. Ama ben, seviye atlayan her futbolcuyu severim. Onlara da başarılar diliyorum." görüşünü paylaştı.

"Şu anda kalacağımı sanmıyorum"

Öte yandan Podolski Antalyaspor'daki geleceği hakkında da flaş bir açıklama yaptı. Podolski Akdeniz ekibinde kalıp kalmayacağı konusunda, "Şu an için kalacağımı sanmıyorum. Çünkü kulüple görüşmedim. Benim için en önemli olan ailemin, çocuklarımın ve benim mutlu olmam. Şu anda burada mutluyum. Benimle ilgilenen kulüpler ve menajerim üzerinden gelen bazı teklifler var. Hâlâ futbola açım ve oynamayı çok seviyorum. İyi bir teklif gelirse, devam etmek istiyorum. 2-3 yıl daha oynayabilirim. Kimse merak etmesin, Poldi her zaman orada olacak. Ayrıca Almanya'da da zaten çok başarılı bir iş hayatım var!" diye konuştu. 

Podolski'nin bu sezonki performansı

Podolski, geçen sezon 11 maçta  2 gol 3 asistlik performans sergilemişti. Bu sezon ise Alman golcü, 23 maçta 3 gol 1 asist üretti. Podolski, Galatasaray'da da 56 maçta 20 gol atmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler