Politikacılardan kulüplere sert eleştiri!

02.04.2020 - 09:25 | Son Güncellenme: 02.04.2020 - 09:26

Politikacılardan kulüplere sert eleştiri!

Koronavirüs nedeniyle mali anlamda zor günler geçirecek olan kulüpler, çalışanlarının maaşlarında kesintiye gitmeye başladı. Premier Lig’de Tottenham ilk hamleyi yapan ekip oldu. Ancak bu durum politikacıların hoşuna gitmedi.

Tottenham kulübü Salı günü yaptığı açıklamada saha dışında görev alan bazı çalışanlarının maaşlarında kesintiye gidildiğini ve hükümetin fonundan yararlanmak için başvuruda bulunacaklarını bildirdi. Hükümet, Covid-19 nedeniyle çalışamayan işçilerin maaşlarının, maksimum 2500 sterlin olmak kaydıyla, %80’ini ödeme kararı almıştı.

Fakat politikacılar bu durumdan rahatsız. Muhafazakar Parti Milletvekili Julian Knight, “Bazı çalışanları ücretsiz izne çıkarmak küçük kulüpler için kaçınılmaz ama Premier Lig’in büyükleri hükümetin fonundan yararlanmadan önce yıldız futbolcularıyla anlaşma yoluna gitmeli” dedi.

Bir başka milletvekili ve aynı zamanda Tottenham taraftarı Steve Brine da benzer şekilde düşünüyor:

“Kulüpler ve futbolcular, Covid-19 süreci boyunca sorumluluk duygusuyla hareket etmeli. Zengin futbol kulüpleri oyuncularına milyon sterlinler vermeye devam ederken çalışanlarını ücretsiz izne çıkarmamalı.”

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler