Spor yazarları A Milli Takım'ın Polonya mağlubiyetini değerlendirdi

11.06.2024 - 09:13 | Son Güncellenme: 11.06.2024 - 09:33

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 öncesi son hazırlık maçında Polonya'ya 2-1 mağlup oldu. Spor yazarları, Polonya-Türkiye karşılaşmasını değerlendirdi. Detaylar haberimizde...

Spor yazarları A Milli Takım'ın Polonya mağlubiyetini değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

EURO 2024 öncesi son hazırlık maçında deplasmanda Polonya ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı son dakikada yediği golle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Swiderski'nin 12. dakikada kaydettiği golle 1-0 geriye düşen milliler, 77 dakikada Barış Alper Yılmaz ile eşitliği sağladı. Polonya 90. dakikada Zalewski'nin attığı golle sahadan galip ayrılan taraf oldu.

Spor yazarları A Milli Takım'ın Polonya mağlubiyetini değerlendi. İşte yazarların görüşleri: 

"500 dakikada tek bir gol"

Uğur Meleke: İlk sorun; hâlâ net bir iskelet oluşturamamak ikinci sorun; 3. bölgede kısır kalmamız.
Son dört günde İtalya ve Polonya ile iki hazırlık maçı oynadık, bir gol attık. Üç ay önce oynadığımız iki hazırlık müsabakasında tek bir penaltı golü bulabilmiştik. Ondan önce de son iki golümüz penaltılardandı. Son 6 ayda 500 dakika futbol oynadık, penaltılar dışında tek 1 sayı yapabildik. Bu 500 dakikadan özellikle ofansif departmanda birtakım dersler çıkarmamız gerektiği ortada. (Hürriyet)

"Şu güzelim oyuna bak!"

Attila Gökçe: Skor tabelası, maçın sonucu, gol mol bir tarafa... Dün gurur veren, göğüs kabartan, heyecandan kalp çatlatan, akıllı, kararlı bir oyun çıkardı Milli Takım.

On ikinci dakikada 1-0 geriye düşen ekip, hiç sarsılmadan, moralini ve iradesini kaybetmeden aynı yardımlaşma duygusu, dayanışma ve disiplinle mücadelesini sürdürdü. Öyle bölümler oldu ki, Milli Takım 60’a 40 topun sahibiydi.. Hayır, kendi savunma bölgemizle ikinci bölge arasında milyon kez tekrarlanan saçma sapan pas oyunuyla değil. Topu sürekli rakip ceza alanına taşıyarak, orada inanılmaz hücum setleri oluşturarak oynadı milliler. En az yarım düzine gol kaçırdılar. Pozisyonlara girdiler. Kazandıkları kornerler de rakip takımdan fazlaydı. Baskılı oynadığımız bölümlerde Kerem, İrfan Can, Orkun, kaptan Hakan golle baş başa fırsat kaçırdılar. Canları sağolsun. (Milliyet)

"Önemli çıkarımlar vardı"

Erman Özgür: Maç belki istediğimiz gibi bitmedi ama bizim için önemli çıkarımlar vardı. Arda Güler’i oynatmamak için deli olmak lazım, Barış Alper santrforda en iyi seçeneğimiz, Mert Günok varken oynar ve son olarak kolay gol yiyen bir takım olmaktan kurtulabilirsek kalitemiz her takıma gol bulmaya yetecektir. Ancak orta saha ve özellikle savunma hattında bu kadar vasat performansla gol yemeden maç bitirebilir miyiz? Çok zor. (Fanatik)

"Bu savunma ile olmaz"

Metin Karabaş: İkinci yarıya hücumda daha etkili başladık. 55’te Barış Alper’in vuruşunu kaleci Szczesny son anda kornere tokatladı. 63’te Arda Güler vurdu, kaleci Szczesny yine gole izin vermedi. Arda’nın oyuna girmesi ile çok daha yaratıcı bir oyun ortaya koyan Millilerimiz, baskısını artırdı. 70’te Orkun vurdu, kaleci Szczesny yine sahneye çıktı. 75’ten sonra Polonya tempoyu düşürmeye çalıştı. 77’de Kenan Yıldız, Barış Alper’e oynadı, Barış bekletmeden vurdu, skora denge geldi: 1-1. 90’da ise savunmamız yine büyük bir hata yaptı ve Zalewski cezayı kesti: 2-1. İkinci yarıda sahanın tamamen hakimi olan Ay-Yıldızlılar bu golle sahadan 2-1 mağlup ayrılırken, şampiyona öncesi defansımız alarm verdi. Montella bu probleme bir çözüm bulmazsa, işimizin bir hayli zor olacaktır. (Fanatik)

"Yaptıkları mantığımla bağdaşmıyor"

Ömer Üründül: Senelerdir en büyük sıkıntımız kadro istikrarsızlığı, birlikte oynama alışkanlığımız çok yetersiz. EURO 2024 öncesi son hazırlık maçı yapıyoruz, bir önceki maçtan 7 oyuncu farklı. Santrforda Semih'e görev veriyor, diğer 9 kişiyle bir kere bile oynamamış. O da zaten hiçbir şey yapamadı. Arda ve Barış Alper ön plana çıkan isimlerdi. Kerem ve Hakan da iyi mücadele ettiler. Kolektif yapısı oturmamış bir takımla Avrupa Şampiyonası'nda en büyük gücümüz taraftar desteği ve hırsımız olacaktır. (Sabah)

"Montella’nın Samet sevdası"

Bülent Timurlenk: Gürcistan maçına 8 gün kala insan o gün sahaya çıkacak 11'i görmek istiyor ama belli ki Zeki ve Ferdi'de sıkıntı var. Montella'daki sıkıntıysa Samet sevdası… Evet geçmişte öğrencisiydi ama bu oyuncunun Fenerbahçe ve Panathinaikos'un başına açtığı işlerden sonra bu ısrar manalı değil… Aynı takımın pırlantası Arda ile de maça başlanılmaması gibi. Ön alan baskısının Polonya'yı sarstığı ama bir Türk klasiği gibi iyi başlamışken golü kalemizde gördüğümüz oyunda orta sahaya yakın kurulan ofsayt çizgisi rakip için bir maden gibiydi. Golleri de öyle geldi. İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in sezonu sakat tamamlamış olması -ki bu ikili Milli Takım'daki ideal 11'imde vazgeçilmez isimler- Montella'yı farklı arayışlara itiyor. Dün Çalhanoğlu, oyun liderliğinde iyiydi… Ancak bu sezon Bundesliga'da çokça yedek kalmış Salih Özcan ile Orkun Kökçü'yü kullanmak ancak İrfan Can'ın sakatlığı ile oyuna giren Arda'nın varlığıyla değişti. Arda başka evrenden gibi görünen yeteneklerden… Semih Kılıçsoy rakibi sırtına alıp oynayacak bir santrfor değil. Bu yüzden Montella'nın en azından gruptaki ilk maça kadar idmanlarda taşları yerine oturtması gerekiyor. (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler