Formula 1 Haberleri | Porsche, Red Bull Racing takımını satın alıyor

Orhan Gülek
28.07.2022 - 16:08 | Son Güncellenme: 28.07.2022 - 16:15

Motorsport Total'in haberine göre ünlü otomobil markası Porsche, Red Bull Racing takımını satın alarak Formula 1'e adım atıyor. İşte tüm detaylar...

Formula 1 Haberleri | Porsche, Red Bull Racing takımını satın alıyor

AJANSSPOR - HABER

Tüm dünyada milyonlarca izleyicisi bulunan ve motor sporlarının en prestijli yarışlarından biri olan Formula 1, önümüzdeki yıllarda Porsche ve Audi markalarına da ev sahipliği yapacak. 

Volkswagen Group CEO’su açıkladı: Porsche ve Audi...

Formula 1 içerisinde bildiğiniz üzere şu an çok sayıda farklı otomobil markası mücadele veriyor. Bunlar arasına geçtiğimiz dönemde konuşan Volkswagen Group CEO’su Herbert Diess tarafından yapılan resmî açıklamaya göre 2026 itibarıyla Porsche ve Audi de katılacak. Volkswagen halen kendi markasıyla F1’e girme planı yapmıyor. Grup altında bulunan iki dev üreticinin de Formula 1’e giriş için 2026 yılını seçmesinin arkasında ise önemli bir neden bulunuyor. Formula 1’de 2026 itibarıyla yeni motorlar özelinde büyük regülasyon değişiklikleri yapılacak. Bu açıdan 2026 yılında tüm takımlar adeta sıfırdan başlıyormuş gibi yeni araçlar / altyapılar oluşturacak. 

2026 yılında önemli rakipleriyle eşit sayılacak bir seviyede başlangıç hedefleyen ve 2026 regülasyonlarının belirlenmesine büyük etiklerinin olduğu iddia edilen Porsche ve Audi, Formula 1 dünyasına giriş için uzun zamandır önemli planlar yapıyor. 

Porsche, Red Bull Racing’in yüzde 50 hissesini satın aldı

Daha önce Porsche tarafının Formula 1 macerası için Red Bull ile ortaklık planları bulunuyor haberi oldukça ses getirmişti. Bu konu bugün bir kez daha gündemde çünkü ortaya çıktığı kadarıyla Porsche, Red Bull Racing’in yüzde 50 hissesini satın almış durumda. Bu konuda gerçekten büyük bir adım atan dev üretici, gelişmenin resmî açıklamasını aslında Red Bull Ring’deki yarışta yapmayı planlamış ancak daha sonra erteleme kararı almış. Bu önemli gelişmenin resmi olarak çok yakında açıklanması bekleniyor. 

Audi’nin iki seçeneği var! Ya McLaren yada...

Audi’nin ise direkt olarak McLaren ile ilgili planları bulunuyor. Audi’nin çok büyük bir meblağ (500 milyon euro) ile McLaren’i satın alabileceği iddiaları uzun zamandır gündemde yer alıyor. Ancak son gelen bilgilere göre Audi’nin Sauber ile görüşmeleri de bulunuyor. 

Bu sezon Ferrari ve Red Bull çekişmesi yaşanıyor

Formula 1 şampiyonasına yeni isimlerin giriş yapması sporun geleceği adına heyecan uyandırıyor. ABD’lilerin eline geçmesi ve Netflix’in katkısıyla son yıllarda popülerliği iyice artan F1, devam eden 2022 sezonuyla da izleyicileri ekranlara kilitlemeye devam ediyor. Bu yıl Mercedes’in geri düşmesiyle üst sırada Ferrari ve Red Bull çekişmesi yaşanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler