Portakallar’a Wijnaldum tat verdi! Makedonya’dan acı veda

21.06.2021 - 20:38 | Son Güncellenme: 21.06.2021 - 21:18

EURO 2020’de Kuzey Makedonya’yı 4-0 yenen Hollanda 3’te 3 yaparak tur atladı. İki gol atan Wijnaldum galibiyette başrol oynadı. Makedonlar ise sıfır çekti.

Portakallar’a Wijnaldum tat verdi! Makedonya’dan acı veda

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın C Grubu’nda Hollanda, Kuzey Makedonya’yı 4-0 yendi. Amsterdam Arena’da oynanan maçta Portakalların gollerini Memphis Depay, Georginio Wijnaldum (2) attı. 

Wijnaldum, Van Basten'i geçti

Ev sahibi ekipte özellikle Depay’ın ilk golünden sonra sahne alan ve maçı koparan gollere imza atan Wijnaldum karşılaşmaya damga vuran isim oldu. Hollanda Milli Takımı formasıyla çıktığı 78. maçında 25. golünü atan tecrübeli futbolcu, 24 gollü Marco van Basten ve Dirk Kuyt'ı geçerken Rafael van der Vaart'ı yakaladı. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu sezon sonunda Liverpool’dan ayrılarak Paris Saint Germain’e transfer olmuştu.

Makedonya EURO 2020'de puan alamadı  

Bu sonuçla puanını 9 yapan Hollanda fire vermeden maçlarını lider olarak tamamladı ve rakibini beklemeye başladı. Tarihinde ilk kez Avrupa Şampşiyonası’na katılan Kuzey Makedonya ise oynadığı 3 karşılaşmayı da kaybederek turnuvayı puansız tamamladı. Yine de 2 gol atıp 8 gol yiyen Balkan temsilcisi, 1 gol bulup 8 yiyen A Milli Takımımızı averajla geride bırakarak şampiyonanın en kötü performasını sergilemekten kurtuldu. 

Trajkovski direğe takıldı

Balkan ekibinde Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Eljif Elmas ise 90 dakika sahada kaldı. Makedonların Trajkovski ile ilk yarıda ağalara giden topu ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı. Aynı futbolcunun bir vuruşu da direkten döndü.

Senin için hazırladığımız haberler