(ÖZET) Portekiz-İsviçre maç sonucu: 6-1

Orhan Gülek
07.12.2022 - 00:10 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 00:48

Dünya Kupası'nda Portekiz İsviçre'yi 6-1 yenip çeyrek finale yükseldi. Gonçalo Ramos hat-trick yaptı Ronaldo yedek kaldı. İşte diğer golleri atanlar.

(ÖZET) Portekiz-İsviçre maç sonucu: 6-1

AJANSSPOR - HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın son 16 turunda Portekiz ile İsviçre ile karşı karşıya geldi. Bol gollü ve heyecan verici maça damgayı Cristiano Ronaldo'nun yerine maça ilk 11'de başlayan Gonçalo Ramos, hat-trick yaparak vurdu. Portekiz de tüm hatlarıyla adeta İsviçre saati gibi işleyerek, çeyrek finale adını yazdırdı. Murat Yakın yönetimindeki İsviçre ise büyük hayal kırıklığı yarattı.

Ramos perdeyi açtı

Lusail Stadı’nda oynanan mücadelede Cristiano Ronaldo maça yedek başladı.  Karşılaşmanın 17. dakikasında Portekiz, Benfica’nın golcüsü Gonçalo Ramos ile perdeyi açtı ve 1-0 öne geçti.

Pepe'den muhteşem kafa vuruşu

Karşılaşmanın 33. dakikasında Bruno Fernandes’in köşe vuruşundan gönderdiği topta eski Beşiktaşlı 39 yaşındaki büyük tecrübe Pepe, farkı ikiye çıkardı. Çok iyi yükselen Pepe, kafa vuruşuyla skoru 2-0 yaptı.

Romos, gollerini asistle süsledi

Karşılaşmanın ikinci yarısında taraftarlar yavaştan Ronalda tezahüratlarına başlamışken 51. dakika Gonçalo Ramos yine sahne aldı ve farkı 3’e çıkaran golü kaydetti. Aynı Ramos, 2 dakika sonra da asistiyle öne çıktı. Topu ağlara yollayan isimse bu kez Guerreiro oldu. 

Hem Portekiz'in hem Katar'da ilk hat-trick

Guerreiro'nın golünden sadece 3 dakika sonra ise İsviçre, köşe vuruşundan gelen topta Akanji ile farkı 3’e indirdi. Akıllara acaba Sırbistan maçına benzer bir tablo oluşur mu sorusu geldi. Fakat Cristiano Ronaldo’nun yerine maça ilk 11’de başlayan Ramos, bu düşünceyi 67’de attığı golle tamamen sildi. Bu golle Ramos, Portekiz'in Dünya Kupası'nda hat-trick yapan ilk ismi oldu. Ve bu hat-trick Katar 2022'nin de ilk hat-trick'i olarak kayıtlara geçti.

Birinci Pele ikinci Gonçalo Ramos

21 yaşındaki Portekizli Gonçalo Ramos, Dünya Kupası tarihinde hat-trick yapan en genç ikinci futbolcu olmayı da başardı. Hat-trick yapan en genç futbolcuysa Pele...  Dünya futbolunun Brezilyalı efsanesi henüz 17 yaş ve 244 günlükken hat-trick yapmıştı. Pele, 1958 Dünya Kupası yarı finalinde Fransa'ya 3 gol atmıştı.

Leao, Ronaldo'yu değil fileleri gördü

Portekiz'in İsviçre'yi hezimete uğrattığı maçta son sözü 90+2’de Serie A takımlarından AC Milan'da forma giyen Leao söyledi. Soldan bindiren Leao, altı pasa doğru koşu yapan Ronaldo'yu görmek yerine, rakibine bir vücut çalımı attıktan sonra, şık bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. Böylece Portekiz, İsviçre'yi 6-1 mağlup ederek yoluna devam etti. 

Ronaldo, 5410 gün sonra yedek!

Karşılaşmada Portekiz’de teknik direktör Fernando Santos, Ronaldo’ya ilk 11’de yer vermeyerek büyük bir süprize imza attı. Opta verilerine göre en son en son 2008 Avrupa Şampiyonası’nda İsviçre ile 15 Haziran’da oynanan grup maçında yedek kulübesinde yer almıştı. Böylelikle Portekizli yıldız 5410 gün sonra yedek kaldı.

Gonçalo Ramos, Ronaldo'yu gölgeliyor

İsviçre karşısında hat-trick yapan Gonçalo Ramos, maça yedek kulübesinde başlayan dünya starı Cristiano Ronaldo'yu adeta gölgede bıraktı. Teknik direktör Fernando Manuel Costa Santos, Ronaldo'yu taktik nedenlerle yedek bıraktığını açıklarken, Portekiz medyası bu kararı yoğun şekilde tartıştı. Ancak, İsviçre karşısında alınan farklı galibiyet Santos'u elini güçlendirdi.

Pepe, kaptanlık bandını Ronaldo'ya verdi

Taraftarın 50. dakikadan itibaren yaptığı tezahüratlara rağmen Santos, Ronaldo'yu ancak 73. dakikada sahaya sürdü. 1 gol atan Pepe, Ronaldo'ya kaptanlık bandını takarak jest yaptı.. Ronaldo, büyük bir sevgi gösterisi altında oyuna girerken, tebessüm etmesi dikkat çekti. Ronaldo bir gol atsa da ofsayta takıldı. Gana maçında da attığı 1 gol ofsayt nedeniyle iptal edilmişti.

Portekiz, Fas ile eşleşti, 2 gün ara var

Portekiz, 2022 Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Fas ile eşleşti. Sürpriz şekilde kupanın favorilerinden İspanya'yı penaltılarla eleyen Fas, bakalım Portekiz'e karşı ne yapacak? Fas ile Portekiz, 10 Aralık Cumartesi günü saat 18.00’de karşı karşıya gelecek. 20 Kasım'da başlayan ve yoğun bir maç trafiğine sahne olan Dünya Kupası'na 2 gün mola verilecek.

Senin için hazırladığımız haberler